Global sundhed
Nyheder fra forskningsgruppen
Sustainable Nutrition and Health
VÆGTTAB
Kvinder og ældre har mindre gavn af vægttab end mænd og yngre voksne
ernæring
Professor: ”B12-mangel skader små børns udvikling - den nødhjælpsmad, vi giver, er ikke god nok”
VÆGTTAB
Plantebaseret kost mindsker risikoen for vægtstigning efter vægttab, men nogle plantegrupper er bedre for os end andre
nordisk kost
Mad baseret på nordiske fødevarer kan hjælpe med at forebygge folkesygdomme og gavne klimaet
VÆGTTAB
Lyst brød og hvide ris forbindes med stigning i vægt efter overstået vægttab
udnævnelse
Susanne Bügel udnævnes til professor
knogleskørhed
Calcium og sunde tarme skal styrke knoglerne
Ikke aprilsnar
Nyheden om mudderkarpen er IKKE en aprilsnar
fiskesnack
Danske forskere laver Siamesisk mudderkarpe om til næringsrig 'fiskesnack'
ældreliv
Ældres mad- og måltidsvaner er mangfoldige
Livskraft – Center for gode ældreliv
Den dobbelte risikotilgang indenfor ernæringsområdet
sødemidler
Sødemidler feder ikke
underernæring
Danske forskere bekæmper sult i Afrika
bæredygtig fødevareproduktion
Seksbenede husdyr - en bæredygtig fødevareproduktion
Kartofler og insulin
Kartoflens dårlige ry lader til at være ubegrundet
TreatFOOD
Ny viden om underernæring kan redde liv
Kost og diabetes