ernæring Alle mennesker er unikke – også i tarmen Et nyt studie fra Institut for Idræt og Ernæring ved Københavns Universitet udbygger vores viden om tarmen og tarmbakteriernes liv. Studiet viser blandt andet, at ændringer i tarmens miljø har betydning for…
tarmbakterier Nyt forskningscenter skal belyse tarmbakteriers rolle for overvægt, diabetes og hjertekarsygdomme Et nyt center, Microbiome Health Initiative, får til opgave at undersøge, om der er årsagssammenhænge mellem tarmens bakterier og sygdomme som diabetes og hjertekarsygdomme. Institut for Idræt og Ernæring bidrager med…
netværk Nyt netværk skal fremme uddannelse, forskning og innovation inden for tarmens mikroorganismer Et nyt forskernetværk, Copenhagen Gut Microbiome Hub, samler førende forskere på tværs af universiteter og institutioner i Københavnsområdet for at styrke uddannelse, forskning og innovation inden for de mikroorganismer…
YourGutBrain Kan regelmæssige toiletbesøg få din hjerne til at præstere bedre? Det skal et nyt forskningsprojekt dykke ned i Forskning tyder på, at uregelmæssige afføringsvaner kan påvirke hjernens aktivitet. Nu skal YourGutBrain - et nyt forskningssamarbejde mellem Københavns og Aarhus Universitet - undersøge om yoghurt har en positiv effekt…
Sundhed Nogle danskeres maver trækker ekstra meget næring ud af maden En del af den danske befolkning har en sammensætning af tarmbakterier, som gennemsnitlig trækker ekstra meget næring ud af maden tyder nye forskningsresultater fra Københavns Universitet på. Den nye forskning er et…
PRIS Lektor Henrik Roager modtager amerikansk pris for sin forskning om kost og tarmbakterier American Society for Nutrion Foundation har tildelt E.L.R. Stokstad Prisen til lektor Henrik Roager fra Institut for Idræt og Ernæring på Københavns Universitet.
Sundhed Nordisk kost sænker kolesterol og blodsukker, selvom du ikke taber dig Nordisk kost er sund for os og kan forebygge en række sygdomme. Hidtil har forskere hovedsageligt tilskrevet de positive helbredseffekter, at man ofte taber sig ved at spise nordisk kost. Men i et nyt studie af forskere…
tarmbakterier Tarmbakterier danner stoffer som potentielt styrker immunforsvaret hos spædbørn Forskere fra Institut for Idræt og Ernæring og DTU Fødevareinstituttet har i samarbejde fundet en mulig forklaring på, hvorfor amning styrker børns immunforsvar. I et nyt studie har de opdaget, at bifidobakterier – som…
BEVILLING Sapere Aude uddeler millioner til tre unge forskere fra Institut for Idræt og Ernæring Det Frie Forskningsråd uddeler i år 214 millioner kroner til 35 unge forskere i Danmark gennem programmet Sapere Aude Forskningsledere. Tre af dem kommer fra Institut for Idræt og Ernæring ved Københavns Universitet.
Ernæringsstudie Urinprøver kan i fremtiden afsløre, om du har spist pomfritter Forudsætningen for korrekte konklusioner på baggrund af ernæringsstudier er, at man ved, hvad forsøgspersonerne har spist. Derfor har et internationalt forskerhold, med deltagelse fra Institut for Idræt og Ernæring på…
tarmbakterier Middelhavskosten ændrer tarmbakterier og sænker kolesterol Mere grønt og mindre kød er ikke blot til gavn for klimaet, men sandsynligvis også gavnligt for dine tarmbakterier og din sundhed. Det viser et nyt studie foretaget af et internationalt forskerhold med deltagelse fra…
Bananer Bananomics – ny metode til at afsløre indtaget af bananer Bananer er en af de mest spiste frugter i verden, men der er næsten ingen forskning i de sundhedsmæssige virkninger. Det skyldes, at man hidtil ikke har kunnet identificere de metabolitter, som skabes, når kroppen…
Bevilling 60 mio. kr. til forskning i tarmbakterier Postdoc Henrik Roager og professor Lars Ove Dragsted fra Institut for Institut for Idræt og Ernæring indgår i PRIMA, et 6-årigt forskningsprojekt, som med en bevilling på 60 mio. kroner fra Novo Nordisk Fonden skal…
Pris Postdoc Henrik Roager modtager pris for sit bidrag til ernæringsvidenskaben ’BNF Drummond Early Career Scientist Award’ uddeles til en forsker som betragtes som et særligt talent indenfor ernæringsvidenskaben. I år faldt valget på postdoc Henrik Roager fra Institut for Idræt og Ernæring på…