milq 07.12.2017 Danske mødre udvikler internationale anbefalinger for modermælk 250 danske mødre og deres børn skal medvirke i det internationale MILQ-projekt, som undersøger modermælkens betydning for barnets vækst og sundhed. Projektet skal udvikle vigtig viden til fremtidens forebyggelse og…
SCIENCE Formidlingspris 2017 06.12.2017 Forskeren der blev fascineret af fisk Camilla Trab Damsgaard, lektor i børneernæring på Institut for Idræt og Ernæring på Københavns Universitet, modtager SCIENCE Formidlingspris 2017. Hun får prisen som initiativtager og forskningsleder for projekt FiSK -…
Udnævnelse 30.11.2017 Lotte Lauritzen ny professor mso Lotte Lauritzen er pr. 1. oktober 2017 tiltrådt som professor mso. (med særlige opgaver) indenfor bioaktive fedtstoffer og sundhed ved Institut for Idræt og Ernæring, sektionen for Børne- og International Ernæring.
hæderslegat 02.11.2017 Kim Fleischer Michaelsen modtager stort hæderslegat Kim F. Michaelsen modtog 1. november 2017 ”Chr. IX og Dr. Louises hæderslegat” på 100.000 kr. Kim modtog legatet for sin årelange indsats indenfor forskning i børneernæring.
ungdomskultur 26.10.2017 Svært for unge at kombinere sportskultur med ungdomskultur Mange unge skruer ned for de sportslige ambitioner, når de kommer i gymnasiet, fordi det sociale fællesskab lokker. Det sker, fordi det sunde og fysisk aktive liv ofte ikke harmonerer med de typiske normer i…
underernæring 06.10.2017 Danske forskere bekæmper sult i Afrika Forskere fra Institut for Idræt og Ernæring ved Københavns Universitet har sammen med nødhjælpsorganisationerne Læger Uden Grænser og ALIMA gennemført et stort studie i Burkina Faso i Afrika med over 1600 akut…
Vægttab 12.09.2017 Din afføring afslører, om du kan tabe dig Noget så simpelt som en fæcesprøve - det vil sige 'afføring' - afslører om du kan tabe dig ved at følge de officielle anbefalinger og spise Ny Nordisk Hverdagsmad, som er karakteristeret ved et højt indhold af frugt,…
Dokumentarfilm 06.09.2017 Dokumentarfilm: Dansedage med unge - om bevægelsesglæde, innovation og lederskab Dokumentarfilm om undervisning på Institut for Idræt og Ernæring. Filmen "Dansedage med Unge" følger 1 underviser, 21 studerende og 200 gymnasielever igennem et innovativt og udfordrende undervisningsforløb, der har…
Graviditet 08.08.2017 Gravide har mindre risiko for kejsersnit, hvis de spiser sundere og er mere fysisk aktive Man kan mindske risikoen for at føde ved kejsersnit med omkring 10%, hvis man spiser sundere og er mere fysisk aktiv. Det viser et nyt studie, der har samlet resultater fra 36 videnskabelige projekter med 12.526 gravide…
fuldkorn 16.05.2017 Børn der spiser meget rugbrød og havregryn er sundere Jo mere fuldkorn, især fra havre, danske skolebørn spiser, jo lavere er deres blodtryk og kolesteroltal og jo bedre er deres insulinfølsomhed. Det viser en ny, stor undersøgelse fra Institut for Idræt og Ernæring ved…
bæredygtig fødevareproduktion 09.05.2017 Seksbenede husdyr - en bæredygtig fødevareproduktion Produktion af fårekyllinger til fødevarer er mindre belastende for miljøet og klimaet end kyllingeproduktion og landbrugets øvrige kødproduktion, viser en ny undersøgelse fra Institut for Idræt og Ernæring ved København…
børns sundhed 03.05.2017 Børn i idrætsforeninger er mest sunde 8-10-årige børn som er medlem af en idrætsforening har bedre kondition, mindre fedt på kroppen og bedre koordinationsevner end børn, der ikke er aktive i en idrætsforening. Det viser en ny undersøgelse fra Center for…
samarbejde 28.03.2017 Nyt forskningssamarbejde om undervisning med skolebørn i Cape Town og København Institut for Idræt og Ernæring og Institut for Kunst og Kulturvidenskab, begge Københavns Universitet, samarbejder i 2017 med Det Danske Kulturinstitut, University of Cape Town School of Dance og the Peter Clarke Art…
Overgangsalder 13.03.2017 Kvinder bør være fysisk aktive efter overgangsalderen Funktionen af blodkar og muskler forringes, når kvinder går i overgangsalderen. Det kan fysisk aktivitet modvirke. Det viser et nyt studie fra Copenhagen Women Study på Institut for Idræt og Ernæring ved Københavns…
idrætsdeltagelse 27.02.2017 Rengøringsassistenter er fanget i negativ helbredsspiral På trods af at mange rengøringsassistenter tager 20.000 skridt om dagen – hvilket er dobbelt så meget som mange sundhedskampagner anbefaler – så har de ofte en dårlig kondition og en øget risiko for at udvikle…
diabetesforskning 22.02.2017 Liraglutid mindsker risikoen for diabetes blandt svært overvægtige Ny forskning viser, at lægemidlet liraglutid 3.0 mg, reducerer risikoen for at udvikle diabetes med ca. 80% hos personer med prædiabetes og svær overvægt. Lægemidlet er udviklet af Novo Nordisk A/S, blandt andet på…
trivsel og læring 30.01.2017 Matematik læres bedst med hele kroppen Børn bliver bedre til matematik, hvis de bruger hele kroppen som en del af undervisningen. Det viser et nyt studie foretaget på Institut for Idræt og Ernæring på Københavns Universitet. Resultaterne dokumenterer, at…