Klinisk og forebyggende ernæring
Sektionen for Klinisk og forebyggende ernæring har særlig ekspertise inden for dokumentation af fødevarers sundhedseffekter, klinisk ernæring og anvendelse og udvikling af biomarkører.
Sektionen gennemfører måltidsstudier og længerevarende kostinterventionsstudier med enkelte fødevarer eller kostkomponenter hos voksne raske forsøgsdeltagere for at undersøge om der kan dokumenteres en særlig sundhedseffekt og med patienter for at finde den bedste ernæring som led i behandlingen.
Sektionen udvikler nye målemetoder for kostindtag, ernæring og sundhedseffekter med anvendelse af metabolomics.
Forskningsgrupper
Forskningsgruppeleder: Adjunkt Jane Nygaard Eriksen.
Forskningsgruppeleder: Adjunkt Henrik Munch Roager.
Læs om forkningsgruppen Microbiota & Metabolomics.
Igangværende projekter i forskningsgruppen Microbiota & Metabolomics.
Forskningsgruppeleder: Professor Lars Ove Dragsted
Kontakt sektionen
Klinisk og forebyggende ernæring
Sektionsleder
Professor Lars Ove Dragsted
Sektionssekretær
Randi Knudsen