"Vi Vil Have Vores Fair Andel!": På Vej Mod Fifty-Fifty-Kulturen

Publikation: Bog/antologi/afhandling/rapportBogFormidling

Standard

"Vi Vil Have Vores Fair Andel!" : På Vej Mod Fifty-Fifty-Kulturen. / Bonde, Hans; Skov, Torsten.

København : Gyldendal, 2020. 387 s.

Publikation: Bog/antologi/afhandling/rapportBogFormidling

Harvard

Bonde, H & Skov, T 2020, "Vi Vil Have Vores Fair Andel!": På Vej Mod Fifty-Fifty-Kulturen. Gyldendal, København.

APA

Bonde, H., & Skov, T. (2020). "Vi Vil Have Vores Fair Andel!": På Vej Mod Fifty-Fifty-Kulturen. Gyldendal.

Vancouver

Bonde H, Skov T. "Vi Vil Have Vores Fair Andel!": På Vej Mod Fifty-Fifty-Kulturen. København: Gyldendal, 2020. 387 s.

Author

Bonde, Hans ; Skov, Torsten. / "Vi Vil Have Vores Fair Andel!" : På Vej Mod Fifty-Fifty-Kulturen. København : Gyldendal, 2020. 387 s.

Bibtex

@book{84d12116c6f749f9b90c27ee47e97bad,
title = "{"}Vi Vil Have Vores Fair Andel!{"}: P{\aa} Vej Mod Fifty-Fifty-Kulturen",
abstract = "Der arbejdes i dag ih{\ae}rdigt p{\aa} at skabe 'k{\o}nsbalance' i fx bestyrelser, ledergrupper og regeringer. 2020 er blevet {\aa}ret med en hel b{\o}lge af favoriseringspolitik - inden for kunst og forskning endog via lovstridige metoder. Samtidig foreg{\aa}r der et massivt statsligt pres p{\aa} offentlige institutioner og private virksomheder for s{\ae}rbehandling af kvinder. Den begrundes i reglen med et behov for at im{\o}deg{\aa} ubevidst diskrimination og arbejde for {\o}get repr{\ae}sentation af forskellige befolkningsgrupper. Argumenterne herfor hviler, viser bogen, p{\aa} omfattende manipulation, og hvis tendensen til at udforme lovgivning p{\aa} baggrund af flere og flere kollektive identiteter forts{\ae}tter, vil det rokke ved det moderne oplyste samfunds grundpiller - og den kan komme til at skubbe kvinderne ind i en beskyttelseskultur med risiko for, at de vil blive opfattet som et B-hold. I stedet for at favorisere kvinder ved ans{\ae}ttelser og s{\ae}rbevillinger b{\o}r vi arbejde for at g{\o}re det mere attraktivt for kvinder at g{\aa} i gang med og fastholde en karriere f.eks. inden for sektorer som forskning og entrepren{\o}rskab.",
author = "Hans Bonde and Torsten Skov",
note = "CURIS 2020 NEXS 332",
year = "2020",
language = "Dansk",
isbn = "9788702313475",
publisher = "Gyldendal",

}

RIS

TY - BOOK

T1 - "Vi Vil Have Vores Fair Andel!"

T2 - På Vej Mod Fifty-Fifty-Kulturen

AU - Bonde, Hans

AU - Skov, Torsten

N1 - CURIS 2020 NEXS 332

PY - 2020

Y1 - 2020

N2 - Der arbejdes i dag ihærdigt på at skabe 'kønsbalance' i fx bestyrelser, ledergrupper og regeringer. 2020 er blevet året med en hel bølge af favoriseringspolitik - inden for kunst og forskning endog via lovstridige metoder. Samtidig foregår der et massivt statsligt pres på offentlige institutioner og private virksomheder for særbehandling af kvinder. Den begrundes i reglen med et behov for at imødegå ubevidst diskrimination og arbejde for øget repræsentation af forskellige befolkningsgrupper. Argumenterne herfor hviler, viser bogen, på omfattende manipulation, og hvis tendensen til at udforme lovgivning på baggrund af flere og flere kollektive identiteter fortsætter, vil det rokke ved det moderne oplyste samfunds grundpiller - og den kan komme til at skubbe kvinderne ind i en beskyttelseskultur med risiko for, at de vil blive opfattet som et B-hold. I stedet for at favorisere kvinder ved ansættelser og særbevillinger bør vi arbejde for at gøre det mere attraktivt for kvinder at gå i gang med og fastholde en karriere f.eks. inden for sektorer som forskning og entreprenørskab.

AB - Der arbejdes i dag ihærdigt på at skabe 'kønsbalance' i fx bestyrelser, ledergrupper og regeringer. 2020 er blevet året med en hel bølge af favoriseringspolitik - inden for kunst og forskning endog via lovstridige metoder. Samtidig foregår der et massivt statsligt pres på offentlige institutioner og private virksomheder for særbehandling af kvinder. Den begrundes i reglen med et behov for at imødegå ubevidst diskrimination og arbejde for øget repræsentation af forskellige befolkningsgrupper. Argumenterne herfor hviler, viser bogen, på omfattende manipulation, og hvis tendensen til at udforme lovgivning på baggrund af flere og flere kollektive identiteter fortsætter, vil det rokke ved det moderne oplyste samfunds grundpiller - og den kan komme til at skubbe kvinderne ind i en beskyttelseskultur med risiko for, at de vil blive opfattet som et B-hold. I stedet for at favorisere kvinder ved ansættelser og særbevillinger bør vi arbejde for at gøre det mere attraktivt for kvinder at gå i gang med og fastholde en karriere f.eks. inden for sektorer som forskning og entreprenørskab.

M3 - Bog

SN - 9788702313475

BT - "Vi Vil Have Vores Fair Andel!"

PB - Gyldendal

CY - København

ER -

ID: 250250754