Kvinder, sundhed og træning i det tidspressede hverdagsliv: En mikrosociologisk undersøgelse af midaldrende kvinders deltagelse i en forskningsbaseret træningsintervention med spinning.

Publikation: Bog/antologi/afhandling/rapportPh.d.-afhandlingForskning

Færre end hver fjerde danske kvinde rapporterer, at de er tilstrækkeligt fysisk aktive til at opnå de sundhedsfremmende effekter herved.

Ud fra et teoretisk funderet sociologisk perspektiv og et empirisk kvalitativt grundlag med observationer, fokusgrupper og individuelle opfølgende interviews belyses muliggørende og begrænsende aspekter i hverdagslivet blandt midaldrende (46-57 år) kvinder, der deltager i en træningsintervention.

De sundhedsfremmende effekter, forpligtelse over for forskere, sociale relationer til de andre deltagere og interventionens tidsbegrænsning (3 måneder) blev oplevet som muliggørende for kvindernes træningsdeltagelse.

De dynamiske magtrelationer mellem arbejde, familie og fritid var derimod begrænsende – hvor det at være en god mor og have et tilfredsstillende arbejde ofte havde en dominerende status, og dermed blev prioriteret på bekostning af træning.
OriginalsprogDansk
Udgivelses stedKøbenhavn
ForlagInstitut for Idræt og Ernæring, Det Natur- og Biovidenskabelige Fakultet, Københavns Universitet
Antal sider355
ISBN (Trykt)978-87-7209-075-7
StatusUdgivet - 6 dec. 2017

Bibliografisk note

CURIS 2017 NEXS 346

ID: 186673398