KROP-PSYKE

Publikation: Bog/antologi/afhandling/rapportAntologiForskningfagfællebedømt

Standard

KROP-PSYKE. / Toft, Jim (Redaktør); Winther, Helle (Redaktør); Køppe, Simo (Redaktør).

København : Hans Reitzels Forlag, 2023. 279 s.

Publikation: Bog/antologi/afhandling/rapportAntologiForskningfagfællebedømt

Harvard

Toft, J, Winther, H & Køppe, S (red) 2023, KROP-PSYKE. Hans Reitzels Forlag, København.

APA

Toft, J., Winther, H., & Køppe, S. (red.) (2023). KROP-PSYKE. Hans Reitzels Forlag.

Vancouver

Toft J, (ed.), Winther H, (ed.), Køppe S, (ed.). KROP-PSYKE. København: Hans Reitzels Forlag, 2023. 279 s.

Author

Toft, Jim (Redaktør) ; Winther, Helle (Redaktør) ; Køppe, Simo (Redaktør). / KROP-PSYKE. København : Hans Reitzels Forlag, 2023. 279 s.

Bibtex

@book{94cbfcc01ef94854a371a19cdd9867a7,
title = "KROP-PSYKE",
abstract = "Hvad ville der ske, hvis vi virkelig var i stand til at se kroppen og bevidstheden som en sammenh{\ae}ngende helhed?I den vestlige kultur har vi igennem {\aa}rhundreder v{\ae}nnet os til at se kroppen og psyken som adskilte. Det afspejler sig i b{\aa}de videnskab, uddannelse, teori og praksis. Samtidig hamrer hjertet, n{\aa}r vi er angste, t{\aa}rerne triller, n{\aa}r vi er kede af det, og gl{\ae}de kan str{\o}mme igennem kroppen og give en fornemmelse af, at verden {\aa}bner sig.KROP-PSYKE pr{\ae}senterer en nyt{\ae}nkende og f{\ae}nomenologisk tilgang til bevidstheden som krop og psyke - en sammenh{\ae}ngende kropspsyke. Gennem en kombination af praksisn{\ae}re og teoretiske tekster udfoldes et helhedsorienteret syn p{\aa} kroppens rolle i oplevelse, f{\o}lelse og t{\ae}nkning. Bogen inddrager ogs{\aa} en r{\ae}kke kliniske eksempler, der viser, hvordan en forst{\aa}else af kroppen og psyken som en helhed kan v{\ae}re nyttig i behandling af psykiske lidelser. Tilsammen illustrerer kapitlerne, at kroppen ikke blot er en genstand eller en forl{\ae}ngelse af psyken. Tv{\ae}rtimod er den levede krop selve udgangspunktet for menneskets eksistens og v{\ae}ren i verden.KROP-PSYKE er den anden bog i serien om krop og psyke og kan l{\ae}ses selvst{\ae}ndigt eller sammen med KUNST, KROP OG TERAPI. Den kan l{\ae}ses af praktikere og studerende p{\aa} uddannelser med fokus p{\aa} psykologi, filosofi, bev{\ae}gelse, terapi og idr{\ae}t. Endelig kan den give indsigt til alle, som har interesse for emnet.",
keywords = "Det Natur- og Biovidenskabelige Fakultet, Krop, Psyke, Kropspsyke, Kroppens rolle, Oplevelse, F{\o}lelse, T{\ae}nkning",
editor = "Jim Toft and Helle Winther and Simo K{\o}ppe",
note = "CURIS 2023 NEXS 121",
year = "2023",
language = "Dansk",
isbn = "9788702326833",
publisher = "Hans Reitzels Forlag",

}

RIS

TY - BOOK

T1 - KROP-PSYKE

A2 - Toft, Jim

A2 - Winther, Helle

A2 - Køppe, Simo

N1 - CURIS 2023 NEXS 121

PY - 2023

Y1 - 2023

N2 - Hvad ville der ske, hvis vi virkelig var i stand til at se kroppen og bevidstheden som en sammenhængende helhed?I den vestlige kultur har vi igennem århundreder vænnet os til at se kroppen og psyken som adskilte. Det afspejler sig i både videnskab, uddannelse, teori og praksis. Samtidig hamrer hjertet, når vi er angste, tårerne triller, når vi er kede af det, og glæde kan strømme igennem kroppen og give en fornemmelse af, at verden åbner sig.KROP-PSYKE præsenterer en nytænkende og fænomenologisk tilgang til bevidstheden som krop og psyke - en sammenhængende kropspsyke. Gennem en kombination af praksisnære og teoretiske tekster udfoldes et helhedsorienteret syn på kroppens rolle i oplevelse, følelse og tænkning. Bogen inddrager også en række kliniske eksempler, der viser, hvordan en forståelse af kroppen og psyken som en helhed kan være nyttig i behandling af psykiske lidelser. Tilsammen illustrerer kapitlerne, at kroppen ikke blot er en genstand eller en forlængelse af psyken. Tværtimod er den levede krop selve udgangspunktet for menneskets eksistens og væren i verden.KROP-PSYKE er den anden bog i serien om krop og psyke og kan læses selvstændigt eller sammen med KUNST, KROP OG TERAPI. Den kan læses af praktikere og studerende på uddannelser med fokus på psykologi, filosofi, bevægelse, terapi og idræt. Endelig kan den give indsigt til alle, som har interesse for emnet.

AB - Hvad ville der ske, hvis vi virkelig var i stand til at se kroppen og bevidstheden som en sammenhængende helhed?I den vestlige kultur har vi igennem århundreder vænnet os til at se kroppen og psyken som adskilte. Det afspejler sig i både videnskab, uddannelse, teori og praksis. Samtidig hamrer hjertet, når vi er angste, tårerne triller, når vi er kede af det, og glæde kan strømme igennem kroppen og give en fornemmelse af, at verden åbner sig.KROP-PSYKE præsenterer en nytænkende og fænomenologisk tilgang til bevidstheden som krop og psyke - en sammenhængende kropspsyke. Gennem en kombination af praksisnære og teoretiske tekster udfoldes et helhedsorienteret syn på kroppens rolle i oplevelse, følelse og tænkning. Bogen inddrager også en række kliniske eksempler, der viser, hvordan en forståelse af kroppen og psyken som en helhed kan være nyttig i behandling af psykiske lidelser. Tilsammen illustrerer kapitlerne, at kroppen ikke blot er en genstand eller en forlængelse af psyken. Tværtimod er den levede krop selve udgangspunktet for menneskets eksistens og væren i verden.KROP-PSYKE er den anden bog i serien om krop og psyke og kan læses selvstændigt eller sammen med KUNST, KROP OG TERAPI. Den kan læses af praktikere og studerende på uddannelser med fokus på psykologi, filosofi, bevægelse, terapi og idræt. Endelig kan den give indsigt til alle, som har interesse for emnet.

KW - Det Natur- og Biovidenskabelige Fakultet

KW - Krop

KW - Psyke

KW - Kropspsyke

KW - Kroppens rolle

KW - Oplevelse

KW - Følelse

KW - Tænkning

M3 - Antologi

SN - 9788702326833

BT - KROP-PSYKE

PB - Hans Reitzels Forlag

CY - København

ER -

ID: 346004905