Dietary change towards less meat consumption: a qualitative investigation of dietary change in everyday food pratices
Research output: Book/Report › Ph.D. thesis › Research
Standard
Dietary change towards less meat consumption : a qualitative investigation of dietary change in everyday food pratices. / Wendler Jørgensen, Morten.
Department of Sociology, University of Copenhagen, 2023. 141 p.Research output: Book/Report › Ph.D. thesis › Research
Harvard
APA
Vancouver
Author
Bibtex
}
RIS
TY - BOOK
T1 - Dietary change towards less meat consumption
T2 - a qualitative investigation of dietary change in everyday food pratices
AU - Wendler Jørgensen, Morten
PY - 2023/3/31
Y1 - 2023/3/31
N2 - Afhandlingen undersøger forskellige aspekter af vilkårene for kostændringer mod mindre kødforbrug i hverdagens madpraksisser. Med udgangspunkt i 27 semistrukturerede interviews og 3-dages fotodagbøger med unge danskere, der har reduceret deres kødforbrug, såvel som i fire netværksfokusgrupper, analyserer jeg hverdagspraksisserne madforsyning, madlavning og spisning. Afhandlingen trækker på praksisteori, og bidrager til den eksisterende litteratur inden for mad-, hverdags og madomlægningssociologien ved at sætte fokus på- og empirisk undersøge et hidtidigt underteoretiseret og underundersøgt emne, nemlig sociale dynamikker mellem madpraktikere. I løbet af tre forskningsartikler gennemfører jeg tre delundersøgelser. Den første artikel undersøger hvad omlægningsprocesser mod et reduceret kødforbrug indebærer for praktikeren. Den anden artikel undersøger hvordan kødets rolle i madpraksisser bliver forhandlet og etableret gennem sociale interaktioner mellem praktikere. Den tredje artikel undersøger hvordan madpraksisser bliver formet af deres koblinger til andre hverdagspraksisser.
AB - Afhandlingen undersøger forskellige aspekter af vilkårene for kostændringer mod mindre kødforbrug i hverdagens madpraksisser. Med udgangspunkt i 27 semistrukturerede interviews og 3-dages fotodagbøger med unge danskere, der har reduceret deres kødforbrug, såvel som i fire netværksfokusgrupper, analyserer jeg hverdagspraksisserne madforsyning, madlavning og spisning. Afhandlingen trækker på praksisteori, og bidrager til den eksisterende litteratur inden for mad-, hverdags og madomlægningssociologien ved at sætte fokus på- og empirisk undersøge et hidtidigt underteoretiseret og underundersøgt emne, nemlig sociale dynamikker mellem madpraktikere. I løbet af tre forskningsartikler gennemfører jeg tre delundersøgelser. Den første artikel undersøger hvad omlægningsprocesser mod et reduceret kødforbrug indebærer for praktikeren. Den anden artikel undersøger hvordan kødets rolle i madpraksisser bliver forhandlet og etableret gennem sociale interaktioner mellem praktikere. Den tredje artikel undersøger hvordan madpraksisser bliver formet af deres koblinger til andre hverdagspraksisser.
KW - Faculty of Social Sciences
KW - madvaner
KW - kødforbrug
KW - praksisteori
KW - Kvalitative metoder
KW - Adfærd
KW - Hverdagsliv
KW - grøn omstilling
M3 - Ph.D. thesis
SN - 978-87-7209-509-7
BT - Dietary change towards less meat consumption
PB - Department of Sociology, University of Copenhagen
ER -
ID: 389313590