Erhvervsbyggeri og planlagte erhvervsarealer

Publikation: Bog/antologi/afhandling/rapportRapportForskning

Standard

Erhvervsbyggeri og planlagte erhvervsarealer. / Hartoft-Nielsen, Peter; Andersen, Jacob M.; Overgaard, Bo.

Skov & Landskab, Københavns Universitet, 2001. 127 s. (By- og Landsplanserien; Nr. 13).

Publikation: Bog/antologi/afhandling/rapportRapportForskning

Harvard

Hartoft-Nielsen, P, Andersen, JM & Overgaard, B 2001, Erhvervsbyggeri og planlagte erhvervsarealer. By- og Landsplanserien, nr. 13, Skov & Landskab, Københavns Universitet.

APA

Hartoft-Nielsen, P., Andersen, J. M., & Overgaard, B. (2001). Erhvervsbyggeri og planlagte erhvervsarealer. Skov & Landskab, Københavns Universitet. By- og Landsplanserien Nr. 13

Vancouver

Hartoft-Nielsen P, Andersen JM, Overgaard B. Erhvervsbyggeri og planlagte erhvervsarealer. Skov & Landskab, Københavns Universitet, 2001. 127 s. (By- og Landsplanserien; Nr. 13).

Author

Hartoft-Nielsen, Peter ; Andersen, Jacob M. ; Overgaard, Bo. / Erhvervsbyggeri og planlagte erhvervsarealer. Skov & Landskab, Københavns Universitet, 2001. 127 s. (By- og Landsplanserien; Nr. 13).

Bibtex

@book{73e30b3084e911df928f000ea68e967b,
title = "Erhvervsbyggeri og planlagte erhvervsarealer",
abstract = "Rapporten er udarbejdet for den forrige regerings Erhvervs- og Bypolitisk Udvalg. Gennem analyser i tre konkrete case-kommuner – Odense, Aalborg og Vejle – beskrives en metode til serviceeftersyn af kommunernes erhversarealudl{\ae}g, og konkrete delresultater af et s{\aa}dant eftersyn freml{\ae}gges, suppleret med konklusionerne fra en unders{\o}gelse i {\AA}rhus Kommune. Baggrunden for rapporten er, at flere statslige redeg{\o}relser, udmeldinger og handlingsplaner har peget p{\aa}, at omfang og beliggenhed af kommunernes arealudl{\ae}g til erhvervsform{\aa}l udg{\o}r en barriere for at fremme bypolitiske m{\aa}l om levende og ressource- og milj{\o}m{\ae}ssigt b{\ae}redygtige byer. Det anf{\ae}gtes, om arealudl{\ae}ggene matcher det moderne erhvervslivs behov og udg{\o}r den forn{\o}dne ramme for fremtidens erhverv. Ved analyserne er gjort brug af de mange nye muligheder, som GIS redskabet giver. Analyserne af erhvervsarealer og erhversrummelighed tager udgangspunkt i digitale plan- og registerdata. De registerbaserede opg{\o}relser er i udvalgte omr{\aa}der suppleret med omr{\aa}debaserede analyser, hvortil bl.a. er anvendt lokalplaner, matrikelkort, ortofotos og besigtigelser. Desuden er opg{\o}relserne suppleret med indsamlet viden om potentielle byomdannelsesomr{\aa}der. Et vigtigt form{\aa}l har s{\aa}ledes v{\ae}ret at supplere de registerbaserede rummelighedsopg{\o}relser med mere kvalitative opg{\o}relser af erhvervsbyggemulighederne og dermed belyse beregningernes validitet. P{\aa} baggrund af de gennemf{\o}rte analyser af erhvervsbyggeri og rummelighed er alternative planstrategier opstillet og vurderet.",
author = "Peter Hartoft-Nielsen and Andersen, {Jacob M.} and Bo Overgaard",
year = "2001",
language = "Dansk",
isbn = "978-87-7903-127-2",
series = "By- og Landsplanserien",
publisher = "Skov & Landskab, K{\o}benhavns Universitet",
number = "13",
address = "Danmark",

}

RIS

TY - RPRT

T1 - Erhvervsbyggeri og planlagte erhvervsarealer

AU - Hartoft-Nielsen, Peter

AU - Andersen, Jacob M.

AU - Overgaard, Bo

PY - 2001

Y1 - 2001

N2 - Rapporten er udarbejdet for den forrige regerings Erhvervs- og Bypolitisk Udvalg. Gennem analyser i tre konkrete case-kommuner – Odense, Aalborg og Vejle – beskrives en metode til serviceeftersyn af kommunernes erhversarealudlæg, og konkrete delresultater af et sådant eftersyn fremlægges, suppleret med konklusionerne fra en undersøgelse i Århus Kommune. Baggrunden for rapporten er, at flere statslige redegørelser, udmeldinger og handlingsplaner har peget på, at omfang og beliggenhed af kommunernes arealudlæg til erhvervsformål udgør en barriere for at fremme bypolitiske mål om levende og ressource- og miljømæssigt bæredygtige byer. Det anfægtes, om arealudlæggene matcher det moderne erhvervslivs behov og udgør den fornødne ramme for fremtidens erhverv. Ved analyserne er gjort brug af de mange nye muligheder, som GIS redskabet giver. Analyserne af erhvervsarealer og erhversrummelighed tager udgangspunkt i digitale plan- og registerdata. De registerbaserede opgørelser er i udvalgte områder suppleret med områdebaserede analyser, hvortil bl.a. er anvendt lokalplaner, matrikelkort, ortofotos og besigtigelser. Desuden er opgørelserne suppleret med indsamlet viden om potentielle byomdannelsesområder. Et vigtigt formål har således været at supplere de registerbaserede rummelighedsopgørelser med mere kvalitative opgørelser af erhvervsbyggemulighederne og dermed belyse beregningernes validitet. På baggrund af de gennemførte analyser af erhvervsbyggeri og rummelighed er alternative planstrategier opstillet og vurderet.

AB - Rapporten er udarbejdet for den forrige regerings Erhvervs- og Bypolitisk Udvalg. Gennem analyser i tre konkrete case-kommuner – Odense, Aalborg og Vejle – beskrives en metode til serviceeftersyn af kommunernes erhversarealudlæg, og konkrete delresultater af et sådant eftersyn fremlægges, suppleret med konklusionerne fra en undersøgelse i Århus Kommune. Baggrunden for rapporten er, at flere statslige redegørelser, udmeldinger og handlingsplaner har peget på, at omfang og beliggenhed af kommunernes arealudlæg til erhvervsformål udgør en barriere for at fremme bypolitiske mål om levende og ressource- og miljømæssigt bæredygtige byer. Det anfægtes, om arealudlæggene matcher det moderne erhvervslivs behov og udgør den fornødne ramme for fremtidens erhverv. Ved analyserne er gjort brug af de mange nye muligheder, som GIS redskabet giver. Analyserne af erhvervsarealer og erhversrummelighed tager udgangspunkt i digitale plan- og registerdata. De registerbaserede opgørelser er i udvalgte områder suppleret med områdebaserede analyser, hvortil bl.a. er anvendt lokalplaner, matrikelkort, ortofotos og besigtigelser. Desuden er opgørelserne suppleret med indsamlet viden om potentielle byomdannelsesområder. Et vigtigt formål har således været at supplere de registerbaserede rummelighedsopgørelser med mere kvalitative opgørelser af erhvervsbyggemulighederne og dermed belyse beregningernes validitet. På baggrund af de gennemførte analyser af erhvervsbyggeri og rummelighed er alternative planstrategier opstillet og vurderet.

M3 - Rapport

SN - 978-87-7903-127-2

T3 - By- og Landsplanserien

BT - Erhvervsbyggeri og planlagte erhvervsarealer

PB - Skov & Landskab, Københavns Universitet

ER -

ID: 20614070