ampk 30.12.2016 AMPK - enzymet der gør fysisk aktivitet sundt Fysisk aktivitet er godt for diabetespatienter og andre, der har insulinresistens i kroppen. Det er det blandt andet fordi, fysisk aktivitet øger insulins virkning – og dermed mindsker fysisk aktivitet risikoen for at…
Forskning 05.12.2016 Fællesskab i boldspil motiverer ældre til at dyrke motion Boldspilsbaserede holdspil i kommunale aktivitetscentre forbedrer både fysisk funktionsniveau og livskvalitet hos ældre borgere i alderen 65-93 år. Træningen virker særligt motiverende, fordi den fremmer de ældres…
bæredygtige spisevaner 24.11.2016 Bønner og ærter mætter bedre end kød Måltider baseret på bælgfrugter som bønner og ærter mætter bedre end måltider baseret på svin og kalv. Det viser et nyt studie foretaget på Institut for Idræt og Ernæring på Københavns Universitet. Resultaterne tyder på…
Kartofler og insulin 11.11.2016 Kartoflens dårlige ry lader til at være ubegrundet Nu viser en ny systematisk gennemgang af litteraturen – foretaget af forskere fra blandt andet Institut for Idræt og Ernæring ved Københavns Universitet – at kartoflens dårlige ry langt hen ad vejen lader til at være…
overvægt 21.09.2016 Du kan godt tabe dig, selvom du bærer det berømte fedme-gen Bærer man det berømte fedme-gen FTO har man 70% større chance for at blive svært overvægtig, og man vejer i gennemsnit 3 kilo mere end resten af befolkningen. Men et nyt stort, internationalt studie slår fast, at genet…
Vægttab og psoriasis 06.09.2016 Vægttab mindsker gener ved psoriasis Vægttab har væsentlig og langvarig positiv effekt på sværhedsgraden af psoriasis, samtidig med at livskvaliteten øges. Det viser et nyt studie foretaget af Herlev og Gentofte Hospital i samarbejde med Institut for Idræt…
guldmedaljer 06.07.2016 KU guldmedaljer til to unge forskere fra Institut for Idræt og Ernæring De to unge forskertalenter postdoc Andreas Mæchel Fritzen og videnskabelig assistent Lisbeth Liliendal Valbjørn Møller, begge fra sektionen for Molekylær Fysiologi, har fået tildelt Københavns Universitets guldmedalje i…
folkemøde 30.06.2016 Det gode Ældreliv på Folkemødet Institut for Idræt og Ernæring, Institut for Fødevarevidenskab og Institut for Fødevare- og Ressourceøkonomi drog på Folkemødet på Bornholm med det formål at sætte den nyeste viden om fysisk aktivitet, ernæring,…
bevilling 30.06.2016 Stor investering fra Det Frie Forskningsråd i to projekter fra NEXS Professor og sektionsleder Erik Richter og professor Jørgen Wojtaszewski, begge fra sektionen for Molekylær Fysiologi, har modtaget henholdsvis 2.589.408 kr. og 2.505.600 kr. fra Det Frie Forskningsråd til projekter, de…
Kommentar 17.05.2016 Nej, det er ikke blevet sundere at være overvægtig Nylig publiceret forskning i overvægts betydning for dødelighed antyder, at overvægtige lever længere end normalvægtige. Det er et flot studie – men med en forkert fortolkning. Undersøgelsens konklusioner glemmer at tag…
Kommentar 13.04.2016 Dårlig ide at udskifte smør med planteolier Nyt studie sætter spørgsmåltegn ved sundhedsgevinsten af at erstatte mættet fedt med visse planteolier.
Forskning 16.03.2016 Måler skolebørns sundhed med banebrydende teknologi Center for Holdspil og Sundhed bruger det allernyeste udstyr, når 5. klasserne fra Søndermarkskolen på Frederiksberg får målt, hvor intenst de træner fodbold.
opus 01.03.2016 Børn af kortuddannede forældre er mindst sunde Børn af kortuddannede forældre er mere overvægtige og har mere insulin og fedt i blodet end børn af forældre med en lang videregående uddannelse. Mere fisk og fiberrig kost lader til at være en del af løsningen. Det…
TreatFOOD 21.01.2016 Ny viden om underernæring kan redde liv Nye resultater fra et studie i Burkina Faso viser, at små og akut underernærede børn - som man tidligere afskar fra nødhjælp - også har gavn af behandlingen. Derfor bør man give nødhjælpsbehandling til flere…
motion 27.09.2023 Jo mere vi motionerer, jo mere ligger vi på sofaen Når vi dyrker mere motionstræning, har vi en tendens til at skære ned på vores almindelige fysiske…
netværk 30.08.2023 Nyt netværk skal fremme uddannelse, forskning og innovation inden for tarmens mikroorganismer Et nyt forskernetværk, Copenhagen Gut Microbiome Hub, samler førende forskere på tværs af…