YourGutBrain
Mælkeprodukter til din mave og hjerne
Studiet vil give ny viden, der potentielt kan bane vejen for nye koststrategier til lindring af forstoppelse samt forbedring af kognitive evner og mentalt velvære.
YourGutBrain-studiet vil undersøge om indtag af henholdsvis fermenterede mælkeprodukter (yoghurt) og ikke-fermenterede mælkeprodukter (mælk) påvirker afføringsvaner og kognitive evner hos raske kvinder, som har afføringer hver anden dag eller sjældnere.
Desuden vil studiet undersøge potentielle underliggende mekanismer relateret til kommunikationen mellem tarmen og hjernen.
Involverede i projektet
Interne
Navn | Titel | Telefon | |
---|---|---|---|
Adam Duun Gottlieb | Videnskabelig assistent | ||
Henrik Munch Roager | Lektor - forfremmelsesprogrammet | +4535324928 | |
Klara Nielsen | Ph.d.-stipendiat | +4535321549 | |
Zeynep Ertürk | Ph.d.-stipendiat | +4535327707 |
Eksterne samarbejdspartnere
Navn | Institution |
---|---|
Professor Hanne Christine Bertram | Institut for Fødevarer, Aarhus Universitet |
Professor Paul Cotter | APC Microbiome Ireland, University College Cork, Ireland. |
Støttet af
AFH er et partnerskab mellem Københavns Universitet, Aarhus Universitet, Arla Foods Amba og Arla Foods Ingredients.
Periode: 2023 - 2027.
Kontakt
Lektor Henrik Munch Roager