PRIMA

Towards Personalized dietary Recommendations based on the Interaction between diet, Microbiome and Abiotic conditions in the gut

Mod en skræddersyet kost tilpasset vores personlige tarmbakterier og miljøbetingelser i tarmen.

 

  • At skaffe viden om tarmbakteriernes rolle, når mennesker reagerer forskelligt på den samme kost. 
  • At undersøge hvordan tarmbakterierne i kroppen omsætter kosten, vi indtager, til nye stoffer, som kaldes for mikrobielle metabolitter.

 

 

Formålet med studiet er, at undersøge sammenhænge mellem miljømæssige (abiotiske) faktorer i tarmen og tarmbakteriernes sammensætning, diversitet og aktivitet.

Denne basale viden vil kunne hjælpe os med at forstå, hvordan en skræddersyet personlig kost kan tilpasses den enkeltes tarmbakterier og miljøbetingelser i tarmen.

Denne viden vil være et vigtigt første skridt imod personlige kostanbefalinger baseret på den enkelte persons tarmbakterier.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Involverede i projektet

Interne

Navn Titel Telefon E-mail
Henrik Munch Roager Lektor - forfremmelsesprogrammet +4535324928 E-mail
Jan Stanstrup Adjunkt +4535332859 E-mail
Lars Ove Dragsted Professor +4535332694 E-mail
Malte Studnitz Jørgensen Ph.d.-stipendiat +4535328985 E-mail
Marie-Luise Puhlmann Postdoc +4535331286 E-mail

Eksterne samarbejdspartnere

Navn Institution
Tine Rask Licht DTU Fødevareinstituttet
Thue Schwartz Novo Nordisk Foundation Center for Basic Metabolic Research (CBMR), Københavns Universitet
Jeroen Raes Katholieke Universiteit Leuven
Abigail Johnson BioTechnology Institute, University of Minnesota