GutEnergy
Hvorfor kalorier ikke er ens – findes forklaringen i tarmen?
Studiet vil give ny viden om, hvordan det menneskelige tarmmikrobiom påvirker, hvor mange kalorier, vi trækker ud af den mad, vi spiser, og hvor mange kalorier vi udskiller i afføring.
Forsøget bliver i øjeblikket evalueret af De Videnskabsetiske Komitéer.
Vi forventer at starte forsøget og begynde rekrutteringen i maj 2025.
"En kalorie er ikke en kalorie" er et udtryk, som man ofte støder på, når man taler om vægt.
I dette projekt vil vi undersøge om forskelle i tarmbakterier påvirker, hvor meget energi vi trækker ud af den mad, som vi spiser, og derfor hvor mange kalorier, som forlader kroppen igennem afføringen.
Det vil udvide vores forståelse af de individuelle forskelle i energiudtræk og dermed vores tilbøjelighed til at tage på i vægt over tid.
Involverede i projektet
Interne
Navn | Titel | Telefon | |
---|---|---|---|
Henrik Munch Roager | Lektor - forfremmelsesprogrammet | +4535324928 | |
Paula Rodriguez Garcia | Ph.d.-stipendiat |
Eksterne samarbejdspartnere
Navn | Institution |
---|---|
Michiel Kleerebezem | Wageningen University & Research, Netherlands |
Støttet af
Novo Nordisk Foundation
Periode: 2024 - 2027.
Kontakt
Lektor Henrik Munch Roager
Berlingske: Har du nemt ved at tage på i vægt? Forsker bag kommende studie har et bud på hvorfor. Af Philip Sune Dam. 21. marts 2025. (Bag betalingsmur)