Samarbejde med en forsker
Samspillet med omverdenen er en kerneaktivitet for Institut for Idræt og Ernæring, og vi vægter kontakten med virksomheder og myndigheder højt.
Institut for Idræt og Ernæring har stærke traditioner for samarbejde på alle niveauer fra uformel vidensudveksling til rådgivning, myndighedsbetjening og fælles forskningsprojekter.
Det overordnede mål er, at instituttet bidrager til håndteringen af de samfundsmæssige udfordringer inden for vores arbejdsområder. Vi prioriterer at stimulere innovation, hvor forskningsresultater danner grundlag for nye løsninger, der skaber udvikling og merværdi.
Fælles forskningsprojekter
Et fælles forskningsprojekt er karakteriseret ved, at begge parter skyder ressourcer i projektet. Det betyder, at din virksomhed får adgang til:
- Specialistviden inden for et specifikt forskningsområde
- Et internationalt vidensnetværk på højeste niveau
- Universitetets apparatur og faciliteter
Det kan resultere i mere effektive og bedre processer og dermed en mere konkurrencedygtig virksomhed. Begge parters medarbejdere udvikles også typisk i det fælles samarbejde og bliver opdateret på den seneste viden. I mange store forskningsprojekter er der desuden flere virksomheder involveret. Det samarbejde resulterer ofte i, at virksomhederne deler viden og løsninger.
Du kan finde inspiration ved at læse om instituttets forskningsområder. Har du spørgsmål vedrørende ejerskab og udnyttelse af forskningen; dvs. immaterielle rettigheder (IP) kan Tech Trans kontoret på Københavns Universitet rådgive.
Rekvireret forskning, herunder analyseydelser
Har du brug for faglige råd til konkrete problemstillinger, analyser eller mindre forskningsprojekter, der kan være med til at udvikle din virksomhed og jeres projekter, så kan vejen frem være at rekvirere forskning fra Institut for Idræt og Ernæring.
Forskerne på instituttet er højtspecialiserede eksperter inden for deres område og har adgang til den seneste viden samt teknologi, som kan være med til at løse udfordringer for din virksomhed.
Rekvireret forskning er typisk et afgrænset projekt, fx afprøvning af sundhedsvirkninger af protein eller fiber fra en ny kilde, nyt udstyr eller app’s til at tracke bevægelse og kalorieforbrug, en konkret statistisk analyse etc. Det kaldes også ’kontraktforskning’ og er kendetegnet ved, at en virksomhed, myndighed eller organisation bestiller en analyse, en måling eller en anden specialistydelse hos en forsker.
Når man bestiller rekvireret forskning, indgår man en aftale med Københavns Universitet og får derved adgang til forskernes laboratoriefaciliteter og faglige netværk, og der er mulighed for at patentere og beskytte resultaterne. En anden og billigere mulighed er at gennemføre projektet som et reelt samarbejde, hvor resultaterne altid vil blive publiceret i et videnskabeligt tidsskift.
Ansæt en forsker
Hvis du ønsker at ansætte en forsker, er der mange muligheder. Du kan fx ansætte en yngre forsker som erhvervs-ph.d. eller erhvervspostdoc. Disse ordninger giver din virksomhed tilskud til at ansætte en forsker til et afgrænset projekt, der kan føre til ny viden, og/eller patenter.
En erhvervs-ph.d. er et tre-årigt erhvervsrettet ph.d.-projekt, hvor den ph.d.-studerende ansættes i en virksomhed, eller en offentlig organisation, men stadig er indskrevet på Institut for Idræt og Ernæring.
Læs mere om erhvervs-ph.d.-ordningen på Københavns Universitets portal for samarbejde med erhvervsliv og myndigheder eller hos Danmarks Innovationsfond, som bevilliger tilskuddet til både erhvervs-ph.d.- og erhvervspostdoc. Begge ordninger kræver, at virksomheden har en ide til et konkret forskningsprojekt, og at projektet er af en sådan kvalitet, at det kan godkendes af Danmarks Innovationsfond.
Universitetet hjælper gerne med at udvikle projektet, udarbejde et opslag efter en studerende eller andet. Få hjælp ved at sende en mail til Københavns Universitets kontaktperson vedrørende erhvervs-ph.d.
Rådgivning og myndighedssamarbejde
Institut for Idræt og Ernæring ønsker at sikre, at aktuel, pålidelig, uvildig og relevant viden inden for vores kernefaglige områder er tilgængelig for samfundet og herunder også for beslutningstagerne i Folketinget, regeringen og myndighederne generelt.
Det kan blandt andet ske gennem den kontraktbundne forskningsbaserede myndighedsbetjening. Vi kan fx være med til at rådgive om, udrede, eller risikovurdere relevante udfordringer. Derudover deltager flere af vores forskere i udvalg og råd i forbindelse med politiske beslutningsprocesser.
For at høre mere om mulighederne for rådgivning og myndighedsbetjening kontakt venligst Anne Lykke Poulsen.
Kontakt
Anne Lykke Poulsen
Projektkoordinator
apoulsen@nexs.ku.dk
Telefon: 3532 1751