Video
ACTIVE SCHOOL er et forskningsprojekt, der udvikler nye tilgange til at øge fysisk aktivitet i skolen.
ACTIVE SCHOOL er et forskningsprojekt, der udvikler nye tilgange til at øge fysisk aktivitet i skolen.
Til skoleåret 2023/2024 søger vi 3. klasser, der har lyst til at blive en del af et forskningsprojekt, der undersøger to forskellige forløb med bevægelse integreret i skoledagen (Læring med Kroppen og Sjov, Puls og Power).
Active Schools overordnede formål er, at få viden om, hvordan man får det optimale ud af bevægelse i skolen i forhold til læring, trivsel og motivation.
Projektet undersøger om længerevarende og meningsfuld deltagelse i forskellige idrætsaktiviteter kan skabe positiv udvikling for unge udviklingshæmmede personer.
Læs mere om projektet Bevægelse, samvær og livsduelighed for unge udviklingshæmmede.
BasketMatematik er et projekt hvor matematik samtænkes med legende basketball-aktiviteter for børn (7-12 år). Målet er at kombinere eksisterende viden om aktiv læring på en ny måde, og gøre bevægelse og matematik endnu sjovere, mere motiverende samt forbedre børnenes matematik præstation.
3 eksempler på aktiv matematik til udskolingen
Magnus præsenterer i videoen hvordan man kan arbejde med matematik i kombination med basketball - også med store grupper af børn og unge.
Der er tre matematiske emneområder med tre forskellige måder hvormed man kan arbejde med det matematikfaglige i kombination med bevægelse.
Dette er et forslag udviklet til udskolingen baseret på et forskningsprojektet BasketMatematik, der er fokuserer på indskolingsbørn.
Eleverne, Ellie og Adele, er nogle af de børn, som deltog i Playmore projektet. De fortæller om projektet og at bevægelse i danskundervisningen er sjovt.
I projektet deltog bl.a. også to idrætsstuderende, Jonathan og Ida, der fortæller om deres oplevelser med at koble bevægelse med danskundervisning.
PlayMore er et undervisningsforløb i folkeskolen med fokus på bevægelse som del af indlæringen.
Eleverne i 0.C fra Randersgade skole på Østerbro i København var nogle af de børn, der deltog i Playmore-projektet.
Filmen giver et indblik i børnenes aktiviteter og de tre grupper, som de blev opdelt i; en finmotorisk gruppe, en grovmotorisk gruppe og en kontrolgruppe.
Læs om 10-20-30 cykeltræningen der viste sig at være en mere effektiv træningsform end de nuværende motionsanbefalinger til personer med type 2 diabetes.
5-10-15 er en træningsmetode for børn og deres forældre, se her hvordan du varmer op til og udfører træningen.
Træningen tager i starten kun 20 minutter: Varm op i 10 min og løb derefter 3 sekvenser af 2 minutter med 1 minuts pause.
Herefter kan du ca. hver tredje gang lægge yderligere 2 min oveni.
Parøvelse: Forsøg at få hinanden ud af balance ved at skubbe til hinandens hænder uden at løfte fødderne.
Parøvelse: Forsøg at røre makkerens fødder med dine egne og pas samtidig på ikke selv at blive ramt.
Parøvelse: Forsøg at slå din makker på knæene og beskyt dine egne.
Gruppeøvelse: Ram så mange som muligt på knæene mens I bevæger jer rundt mellem hinanden.
Gruppeøvelse: Ræven skal forsøge at røre kyllingen, mens de andre i kredsen beskytter ved at afskære ræven vejen.
Brug 5-10-15 som ramme for aktiviteten O-løb. I 15-sekunders perioderne kan eleverne orientere sig på kortet, mens de i 10- og 5-sekunders perioderne kan løbe hhv. moderat og hurtigt mod bestemmelsesstedet.
Det testes om 5-10-15-træning forbedrer voksnes og børns kondital.
Blodet påvirkes af træning og ophold i højden, og atleter har igennem årtier ulovligt manipuleret med deres blod for at opnå forbedret præstationsevne. Men der er også masser af atleter, der på lovlig vis forsøger at øge deres blodvolumen.
Hør om, hvordan blodet påvirkes af træning, EPO og ophold i højden – og hør om, hvilke metoder der anvendes for at afsløre, om atleter ulovligt manipulerer med deres blod.
Foredragsholder: Professor Nikolai Nordsborg
Rundt om i verden er der tusindvis af insektarter, der indgår i kosten i forskellige kulturer. Insekter er mindre belastende for miljø og klima end andre husdyr, og er samtidig næringsrige på linje med kød og andre animalske fødevarer.
Foredragsholder: Lektor Nanna Roos