25. maj 2022

The Nutrition Society sætter fokus på forskning fra Institut for Idræt og Ernæring

Fokus

Hver måned udvælger redaktørerne af de fem Nutrition Society Publications én videnskabelig artikel, som de mener vækker ’særlig interesse’. I april og maj har de udvalgte artikler været forfattet af Inge Tetens, Henrik Roager og Lars Christensen m.fl.

​Månedens artikel for april måned er 'Dietary protein requirements and recommendations for healthy older adults: a critical narrative review of the scientific evidence'. Artiklen er udgivet i Nutrition Research Reviews, og sætter fokus på den manglende videnskabelige konsensus i anbefalingerne til proteinindtag for ældre, raske kvinder. Professor Inge Tetens er medforfatter.

Artiklens pointer opsummeres af Inge Tetens og de øvrige forfattere i blogindlægget 'Dietary protein requirements and recommendations – why is it so complex?', der er udgivet på The Nutrition Society's website i forbindelse med udvælgelsen af den videnskabelige artikel.

Månedens artikel for maj 'Personal diet–microbiota interactions and weight loss' er skrevet af lektor Henrik Roager og postdoc Lars Christensen og udgivet i Proceedings of the Nutrition Society. 

Henrik Roager og Lars Christensen har efterfølgende skrevet blogindlægget 'Do gut microbes play a role in weight loss?', der opsummerer, at succes med vægttab kan afhænge af tarmbakteriernes evne til at udvinde energi af kosten, såvel som deres evne til at producere små signalmolekyler, som kan påvirke stofskiftet og appetitten.

De fem Nutrition Society Publications er British Journal of Nutrition, Public Health Nutrition, Nutrition Research Reviews, Proceedings of the Nutrition Society og Journal of Nutritional Science. 

Månedens artikel udvælges af chefredaktørerne på baggrund af, at den betragtes som værende af særlig interesse for sin originalitet, og/eller fordi den udfordrer tidligere koncepter eller fremskridt inden for ernæringsvidenskab og folkesundhed.​​

Emner