14. februar 2022

Virksomhedsprojekt i Colombia

Virksomhedsprojekt

Tre studerende fra Institut for Idræt og Ernæring er taget over Atlanten til Colombia hvor de laver virksomhedsprojekt hos en NGO. De laver sport med børn og unge for at udvikle deres “lifeskills” og engagere dem i lokalsamfundet.

Colombianske børn spiller bold
Her ses de helt små til deres første fodboldtræning i en lille forstad til Santa Marta, hvor dagens tema bl.a. var samarbejde.

¡Hola amigos!​​

Vi er tre studerende på andet år af Idræt og fysisk aktivitet, som er taget over Atlanten til Colombia, nærmere området Magdalena. Her laver vi et virksomhedsprojekt hos en NGO ved navn Tiempo De Juego [Tid til leg/spil]. De laver sport med børn og unge for at udvikle deres “lifeskills” og engagere dem i lokalsamfundet.

Fodboldtræning
Gorm i samtale med en gruppe drenge efter fodboldtræning, hvor nysgerrigheden var stor. Der blev bl.a. spurgt ind til hvor han kom fra, hvad hans yndlingsmad var, og om han været i Paris og møde Messi.

Vi er bosat i byen Cienaga, som er en smuk, farverig og aktiv caribisk by. Her har Tiempo de Juego en afdeling, hvor fodbold og dans er de primære aktiviteter.

Vi bor midt i organisationens hjerte “El Habitante - casa cultural”. I vores stue kommer børn og unge til danseundervisning hos vores søde vært Mara, som om natten sover i selvsamme rum.

Dans
Sofie og Celestine bliver undervist i danseholdets ni forskellige koreografier, som holdet skal optræde med i Parque Central om 14 dage. ​

Dagene går med at følge de lokales dagligdagsrutiner samt Tiempo de Juego’s aktiviteter og komme helt tæt på den colombianske kultur.

De næste to måneder skal vi undervise i volleyball, gymnastik og observere, hvordan idræt kan bidrage til at give børnene redskaber og kompetencer og forhåbentlig derigennem forbedre deres livskvalitet.

Gorm, Sofie, Celestine
Her præsenterer Gorm, Sofie og Celestine sig selv på deres bedste spansk foran fodboldholdet og deres undervisere.

​Vi har tæt kontakt med vores vejleder Charlotte Svendler Nielsen gennem email og Zoom. Godt at have en vejleder, der taler spansk og selv har samarbejder og projekter i the Global South - måske særligt i en tid, hvor Covid præger fattigere lande på andre måder end i DK.

​Hasta Luego

Gorm, Sofie og Celestine

Fællesbillede efter fodboldtræning
Fællesbillede efter onsdagens fodboldtræning som startede kl. 5:30.

Emner