Ph.d. forsvar: Meat and appetite regulation
Effects of fiber addition and cooking methods
Ursula Kehlet
Ph.d. afhandling
Projektets formål var at undersøge, hvordan mæthedsfremmende ingredienser som fibre kan anvendes i kødprodukter, så de både smager godt og sætter sulten for døren. Desuden blev det undersøgt om langtidstilberedning af fersk svinekød ved lav temperatur øger kødproteiners tilgængelighed og udløser mæthedssignaler.
Ph.d. afhandlingen er baseret på tre humane måltidsstudier og et analytisk studie, der undersøger egenskaber i fiberholdige kødprodukter.
Projektet har været et samarbejde mellem Institut for Idræt og Ernæring, Københavns Universitet og Danish Meat Research Institute, Teknologisk Institut og kan danne basis for videre industriel produktudvikling.
2017, 189 sider.
Tid
15. september 2017 kl. 13.00
Sted
Auditorium A2-70.03, v/ Marmorhallen, Thorvaldsensvej 40, Frederiksberg
Bedømmelsesudvalg
Professor Inge Tetens (chair), Department of Nutrition, Exercise and Sports, University of Copenhagen, Denmark.
Professor Hanne Bertram, Department of Food Science, Aarhus University, Demark.
Senior Scientist David Mela, Unilever R&D Vlaardingen, The Netherlands.
Vejleder
Professor Anne Raben, Department of Nutrition, Exercise and Sports, University of Copenhagen, Denmark.
Medvejleder
Senior Project Manager Margit Dall Aaslyng, Danish Meat Research Institute (DMRI), Danish Technological Institute, Denmark.
Afhandlingen ligger til gennemsyn på Biblioteket, Nørre Allé 51, 2200 København N