Ph.d. forsvar: Meat and appetite regulation

Effects of fiber addition and cooking methods

Ursula Kehlet

Ph.d. afhandling

Projektets formål var at undersøge, hvordan mæthedsfremmende ingredienser som fibre kan anvendes i kødprodukter, så de både smager godt og sætter sulten for døren. Desuden blev det undersøgt om langtidstilberedning af fersk svinekød ved lav temperatur øger kødproteiners tilgængelighed og udløser mæthedssignaler.

Ph.d. afhandlingen er baseret på tre humane måltidsstudier og et analytisk studie, der undersøger egenskaber i fiberholdige kødprodukter. 

Projektet har været et samarbejde mellem Institut for Idræt og Ernæring, Københavns Universitet og Danish Meat Research Institute, Teknologisk Institut og kan danne basis for videre industriel produktudvikling.

2017, 189 sider.

Tid

15. september 2017 kl. 13.00

Sted

Auditorium A2-70.03, v/ Marmorhallen, Thorvaldsensvej 40, Frederiksberg

Bedømmelsesudvalg 

Professor Inge Tetens (chair), Department of Nutrition, Exercise and Sports, University of Copenhagen, Denmark.

Professor Hanne Bertram, Department of Food Science, Aarhus University, Demark.

Senior Scientist David Mela, Unilever R&D Vlaardingen, The Netherlands.

Vejleder

Professor Anne Raben, Department of Nutrition, Exercise and Sports, University of Copenhagen, Denmark.

Medvejleder

Senior Project Manager Margit Dall Aaslyng, Danish Meat Research Institute (DMRI), Danish Technological Institute, Denmark.

Afhandlingen ligger til gennemsyn på Biblioteket, Nørre Allé 51, 2200 København N