Ph.d. forsvar: Seaweed bioactivity: Effects on glucose liberation

Seaweed

Nazikussabah Zaharudin

Ph.d. afhandling

Tang indgår både i menuen og i folkemedicinen mange steder i verden. Blandt de mulige virkninger er effekter på fordøjelsen af stivelse og nedsættelse af appetit. I dette ph.d. studie er en række tangarter testet for indhold af stoffer, der kan hæmme nedbrydningen af stivelse og de aktive indholdsstoffer er karakteriseret og identificeret.

To af de mest aktive arter er derefter testet i et studie med frivillige, hvor blot 5g tang havde effekter på insulin og appetit efter et måltid rigt på stivelse. Disse arter kan derfor have et muligt fremtidigt potentiale i funktionelle fødevarer.

2017, 155 sider.

Tid

18. december 2017 kl. 08.30

Sted

Auditorium A1-01.01, Festauditoriet, Bülowsvej 17, Frederiksberg.

Bedømmelsesudvalg 

Associate Professor Thomas Meinert Larsen (chair), Department of Nutrition, Exercise and Sports, University of Copenhagen, Denmark.

Principal Research Officer Catherine Stanton, APC Microbiome Institute, University College Cork, Ireland.

Adjunct Professor Kaj Winther, Department of Nutrition, Exercise and Sports, University of Copenhagen, Denmark.

Vejleder

Professor Lars Ove Dragsted, Department of Nutrition, Exercise and Sports, University of Copenhagen, Denmark.

Med-vejleder

Professor Dan Stærk, Faculty of Health and Medicinal Sciences, Department of Drug Design and Pharmacology, University of Copenhagen.

Afhandlingen ligger til gennemsyn på Biblioteket, Nørre Allé 51, 2200 København N