Ph.d. forsvar: The impact of cricket farming on rural livelihoods, nutrition and the environment in Thailand and Kenya

Illustration

Afton Marina Szasz Halloran

Ph.d. afhandling

Igennem de seneste fem år er interessen for potentialet af spiselige insekter til at løse den globale udfordring omkring mad og ernæringssikkerhed øget støt. Der har specielt været fokus på den gruppe af insektarter, der let kan opdrættes og masseproduceres.

En af disse arter er Gryllidae familien (fårekyllinger), og en af de ældste og mest udviklede eksempler på domestificeret fårekyllingeproduktion findes i Thailand. I næsten 20 år har tusindvis af thailandske landmænd opbygget og udviklet et landbrugssystem omkring fårekyllingeproduktionen, som udover at levere mad til husholdningsbehov også har forbedret deres beskæftigelses- og indkomstmuligheder.

Med inspiration i denne thailandske succeshistorie er interessen steget for at promovere små og mellemstore insektopdrætssystemer i andre lav- og mellemindkomstlande (LMIC), som for eksempel Kenya. Det politiske miljø for fårekyllingeproduktion, de sociale- og miljømæssige konsekvenser i Thailand og potentialet for- og tilpasningen af fårekyllingeproduktion i Kenya, er dog ikke udbredt. Der er derfor et umiddelbart behov for mere forskning i fårekyllingeproduktionens betydning for ernæring, for livet på landet og for miljøet.

Denne ph.d. afhandling adresserer den manglende forskning ved brug af en litteraturgennemgang og gennem en empirisk undersøgelse af to cases i Thailand og Kenya. I afhandlingen undersøger jeg virkningerne af fårekyllingeproduktionssystemer i forhold til levevilkår, ernæring og miljø i landdistrikter i det nordlige Thailand og Kenya.

Afhandlingen bidrager til forskningsprojektet ’GREEiNSECT: Insects for Green Economy’, der sætter fokus på insektproduktionens rolle i den grønne økonomi.

Download: Table of contents; List of papers; Related work; Summary in English; Dansk resumé; Introduction.

2017, 157 sider.

Tid

1. august 2017, kl. 13.00

Sted

Festauditoriet 1-01, Bülowsvej 17. 1870 Frederiksberg C

Bedømmelsesudvalg 

Professor Inge Tetens (chair), Department of Nutrition, Exercise and Sports, University of Copenhagen, Denmark.

Associate Professor Elaine Ferguson, London School of Hygiene and Tropical Medicine, London, UK.

Professor Roberta Salomone, Department of Economics, University of Messina, Italy.

Vejleder

Associate Professor Nanna Roos, Department of Nutrition, Exercise and Sports, University of Copenhagen, Denmark.

Med-vejleder

Associate Professor Sander Bruun, Plant and Environmental Sciences, University of Copenhagen.

Afhandlingen ligger til gennemsyn på Biblioteket, Nørre Allé 51, 2200 København N