Ph.d. forsvar: The effect of wholegrain on appetite

Short- and long-term effects and the potential role of colonic fermentation

Sabine Ibrügger

Ph.d. afhandling

Forside af Ph.d. afhandling

Denne ph.d. afhandling undersøger effekten af indtaget af udvalgte fuldkornsprodukter på appetit efter et efterfølgende måltid såvel som effekten af regelmæssigt fuldkornsindtag på den overordnede appetitfornemmelse og kropsvægt. Herved fokuseres specielt på rollen af fermentring i kolon.

Resultaterne indikerer at indtag af grove fuldkornsrug produkter kan reducere energiindtagelse i et senere måltid, som potentielt er medieret af fermentering i kolon. Endvidere vises at kontinuerligt fuldkornsindtag kan reducere kropsvægt, selvom der er der ikke noget der tyder på at et det forbedrer den overordnede appetit fornemmelse eller øger fermentering i kolon.

2015, 161 sider,
ISBN 978 87 7611 829 7

Tid

13. januar 2015 kl. 13.00

Sted

Auditorium A1-01.01, Festauditoriet, Bülowsvej 17, Frederiksberg.

Bedømmelsesudvalg 

Associate professor Lesli Hingstrup Larsen (chair), Department of Nutrition, Exercise and Sports, University of Copenhagen, Denmark.

Professor John Blundell, University of Leeds, England.

Associate Professor, senior lecturer Anne Nilsson, Lund University, Sweden.

Vejledere

Associate professor Lotte Lauritzen, Department of Nutrition, Exercise and Sports, University of Copenhagen, Denmark.

Associate professor Mette Bredal Kristensen, Department of Nutrition, Exercise and Sports, University of Copenhagen, Denmark.

Professor Anne Raben, Department of Nutrition, Exercise and Sports, University of Copenhagen, Denmark.

Afhandlingen ligger til gennemsyn på Biblioteket, Nørre Allé 51, 2200 København N.