Ph.d. forsvar: Appetite and energy intake in humans
Effect of substitution of food ingredients and foods
Lone Brinkmann Sørensen
Ph.d. afhandling
Det overordnede formål med dette ph.d.-projekt var at undersøge, om man ved at udskifte en ingrediens eller en enkelt fødevare kan påvirke appetitten og reducere kalorieindtag. Dette er relevant da selv små ændringer, af hvor meget man spiser, kan forhindre, at man tager på og endda gøre det lettere at tabe sig.
Ph.d.-afhandlingen omfatter tre undersøgelser, der sammenligner, hvor meget forskellige ingredienser og fødevarer mætter. Resultaterne viser, at ændring af specifikke ingredienser og fødevarer kan påvirke appetit og reducere kalorieindtag på kort sigt.
2014, 68 sider,
ISBN 978 87 7611 820 4
Tid
15. december 2014 kl. 13.00
Sted
Festauditoriet, 1-01, Bülowsvej 17, 1870 Frederiksberg C.
Bedømmelsesudvalg
Associate Professor Anders Mikael Sjödin (Chair), Department of Nurtition, Exercise and Sports, University of Copenhagen, Denmark.
Senior Scientist in Nutrition & Health David J. Mela Unilever R&D Vlaardingen, The Netherlands.
Consultant Jens Meldgaard Bruun, The Department of Endocrinology and Metabolism C, Regional Hospital of Randers, Denmark.
Vejleder
Professor, MD head of Department Arne Astrup, Department of Nutrition, Exersice and Sports, University of Copenhagen, Denmark.
Afhandlingen ligger til gennemsyn på Biblioteket, Nørre Allé 51, 2200 København N.