Folkemøde: Fremtidens Forebyggelse

Folkemøde
Som tilhører får du til opgave at hjælpe panelet med at prioritere i fremtidens forebyggelse.

Alle bør have mulighed for at leve et sundt liv i trivsel og udvikling – men hvad skal der til for at skabe et samfund, hvor det er muligt? Institut for Idræt og Ernæring inviterer til debat om Fremtidens Forebyggelse i teltet hos Københavns Universitet.

Sundhed og trivsel er en forudsætning for, at danskerne kan leve det liv, de ønsker. Men danskernes sundhed er under pres. Op imod 20% af alle danske børn og unge er overvægtige, når de går ud af skolen, og blandt de voksne er mere end halvdelen overvægtige.

Samtidig bærer omkring 600.000 voksne danskere rundt på psykisk sygdom. Samlet set har det stor betydning for den enkeltes liv og trivsel, og det har stor betydning for sundhedsvæsen og arbejdsmarked. Men en stor del af sundhedsudfordringerne kan forebygges.

Spørgsmålet er dog, hvorfor det halter det med forebyggelsen, når der konstant udvikles ny viden om, hvad der skal til for, at vi kan leve sundt? Og hvorfor har sundhedsudfordringerne en markant social slagside? Det er tilsyneladende ikke viden, der mangler. Hvad er det så?

Debat om fremtidens forebyggelse

Institut for Idræt og Ernæring byder velkommen til debatten ’Fremtidens Forebyggelse’. Til debatten i Københavns Universitets telt har vi samlet nogle af de fremmeste beslutningstagere og forskere på området og stiller spørgsmålet om, hvordan – og om – vi i fremtiden kan sikre alle en mulighed for et sundt liv i trivsel og udvikling?

Herunder vil vi blandt andet debattere

  • Hvad er sundhed?
  • Hvorfor er forebyggelse vigtigt – og har det ulemper?
  • Er fysisk sundhed en forudsætning for et liv i trivsel?
  • Er der forskel på, hvordan unge og voksne ser på sundhed og forebyggelse?
  • Hvordan vil forebyggelse se ud i fremtiden? Har vi brug for mere viden?

Som tilhører vil du blandt andet få til opgave at hjælpe panelet med at prioritere i forebyggelsesindsatserne og afprøve et af virkemidlerne i fremtidens forebyggelse.  

Panelet består af

  • Morten Grønbæk, direktør i Center for Sundt Liv og Trivsel
  • Nikolai Nordsborg, professor og institutleder på Institut for Idræt og Ernæring ved Kbh. Uni.
  • Theis Lange, professor og institutleder på Institut for folkesundhedsvidenskab ved Kbh. Uni.
  • Katrina Feilberg, markedschef, Sundhed og Life Science, Dansk Erhverv
  • Noemi Katznelson, professor og centerleder ved Center for Ungdomsforskning

Moderator: Videnskabsjournalist Line Friis Frederiksen