Folkemødet: Fremtidens fødevarer
Vi ved alle, at produktion af kød lægger et stort tryk på klimaet. Vi ved derfor også alle sammen, at et mere klimaeffektivt og bæredygtigt fødevaresystem forudsætter at vi spiser mindre kød.
Men hvad betyder det for folkesundheden, hvis stopper med at spise kød og andre animalske produkter? Hvad er alternativerne? Skal vi gå radikalt til værks og udskifte kødet med alternative animalske proteinkilder som insekter og larver?
Undersøgelser viser, at det allerede i dag er sådan, at 1/3 af danskerne i dag gerne vil spise mindre kød. Men mener de det? Eller er det stadig de billige svinekoteletter og kyllingefileter tilsat 14% vand, der fiskes op af køledisken?
Det er en særlig udfordring, fordi lige bestemt kød indeholder proteiner, vitaminer og mineraler af en kvalitet, som vi har svært ved at finde andre steder i vores kost.
Vi tager en svær debat om hvad den grønne omstilling betyder for vores sundhed, madvaner og samfund.
Der vil være smagsprøver!
Deltagere
Line Munk Damsgaard, ernæringschef, Landbrug og Fødevarer
Jonas Engberg, klimachef, COOP
Nanna Roos, lektor, Københavns Universitet, Institut for Idræt og Ernæring
Michael Minter, programchef for fremtidens fødevarer, Tænketanken CONCITO
Moderator
Line Friis Frederiksen, Journalist.
Arrangementet afvikles
Fredag. d. 17. juni, kl. 11.30 – 12.20 i Københavns Universitets telt i havnen på Allinge.