Relationelt mod på arbejdspladsen - om at vokse sig større som fællesskab

Download slides fra Di Pontis foredrag

Foredragsrækken "Coaching - forskning og praksis"

Di Ponti

Di Ponti. Fotograf: Hein

Di Ponti, født i 1982, indisk-portugisisk, bor i Danmark siden 2005.

Foredragsholder, coach, facilitator og skaber af Ponti Processes, uddannet ved Harvard Universitet (2005) og PhD ved Niels Bohr Institutet, Københavns Universitet (2010), bor på Christiania og har gennem det sidste årti arbejdet med inter-relationelle konflikter, dialogskabelse og genoprettende processer.

Di Ponti er efteruddannet i Restorative Circles og Philosophical Counselling (American Philosophical Practicioners Association).

Introduktion til foredraget 

Ved at lukke relationelt mod ind på arbejdspladsen, kan vi vokse os større som fællesskab.

På arbejdet er der rig mulighed for at lære at tage os af hinanden. Forstået ikke alene som at passe på hinanden, men også at give plads til at vi alle kan bringe mere af os selv med ind i arbejdets rum og derigennem skabe en kultur hvor mod er alfa omega.

Vejen til relationelt mod (be wild) understøttes af praksisser fra genoprettende retfærdighed hvor langsom dialog/slow dialogue gør os lydhør overfor hinandens følelser og behov (be seen), samt gennem filosofisk praksis om at indse den menneskelige eksistentielle spændvidde (be wide). Konsekvent åbner dette op for at have mod til at navigere forskellighed og turde konflikten hvis den opstår.

Der er ingen opskrift på det endegyldige arbejdsmiljø. I opretholdelsen af for fastlagte strukturer for kommunikation går medmenneskeligheden ofte tabt, så hvis vi styrker vores relationelle mod, træner vores cognition for improvising, kan vi møde hinanden i arbejdsrelationer som er levende, forandringsbare, og lærerige.

Oplæg, samt lette øvelser og diskussion varer 1,5 t.

Forelæsningen finder sted i Karnapsalen, Institut for Idræt og Ernæring, Nørre Allé 53, 2200 København N.

Tilmelding Deltagelse er gratis, men tilmelding er nødvendig.
Tilmelding til coachingforedragene sker ved udfyldelse af denne formular.

Yderligere information Reinhard Stelter, Coaching Psychology Unit, University of Copenhagen, Institut for Idræt og Ernæring, Københavns Universitet.

Forelæsningsrækken har til formål at bygge bro mellem forskning og praksis inden for coaching og samtidigt forankre coachingpraksisser i forskningsdiskursen. Intentionen er at give ord til forskere, der belyser coaching i en erhvervs-, sundheds eller sportsrelateret sammenhæng. Coaching Psychology Unit University of Copenhagen blev etableret for at igangsætte og koordinere tværfaglig forskning, samt uddannelse og formidling inden for coaching.