Bæredygtig sundhedsledelse - det skal være lettere at lykkes

Foredragsrækken "Coaching - forskning og praksis"

Rikke AgerRikke Ager

RIKKE AGER har skabt begrebet bæredygtig sundhedsledelse. Hendes faglige baggrund er certificeret coach, sustainability management, spirituel ledelse og sygeplejerske.

Rikke er forfatter, konsulent, coach og underviser, og hun har siden 2008 samarbejdet med en lang række nationale og internationale virksomheder bl.a. inden for sundhedssektoren og den finansielle sektor kommuner, uddannelsesinstitutioner og skoler om at fremme sundheden på organisationsniveau, lederniveau og individniveau for både raske og for langtidssygemeldte børn, unge og voksne i en bæredygtig kontekst.

Hun har skrevet bogen Den helbredende patientsamtale – fra livsstilssygdom til livskvalitet, der udkom FADL forlag i 2011 og udkommer med bogen ”Bæredygtig sundhedsledelse – grundbog i kollektiv forebyggelse af mistrivsel og livsstilssygdomme” til oktober 2024 på Content Publishing.

Introduktion til foredraget 

Dette foredrag giver indsigt i, hvordan vi sammen skaber et solidt bæredygtigt fundament for kollektiv forebyggelse af mistrivsel og livsstilssygdomme på tværs af sektorer, faggrupper og kerneopgaver, så vi får alle med.

Vi lever i en oplyst tid. Alligevel driver mere viden og rådgivning sjældent adfærd. Tallene taler. To ud af tre dansker er livsstilssyge og cirka hver 7. ung får psykiatriske diagnoser før de fylder 18 år, selvom det kan forebygges. Det skal være lettere at lykkes.

Bæredygtig sundhedsledelse bidrager med ti målsætninger som viser, hvordan vi sammen bidrager, så viden skaber forandringer. Det handler om at forebygge misforståelser og fejl- og overbehandling og styrke til de nødvendige livsstilsændringer ved at ændre narrativer, praktisere livsstilssamtaler og anvende sundhedscoaching. Det flytter os fra symptombehandling til fokus på årsagen. Tilgangen er frigjort fra en specifik faglighed, alder, køn, kultur eller sygdom, så alle kan bidrage.

Bæredygtig sundhedsledelse er for alle som ønsker at bygge fundamentet, der løfter sundhed og trivsel op på linje med klima og miljø i den bæredygtige omstilling, så vi kan tale om reel bæredygtig udvikling i verden og hos de mennesker vi hjælper. Du er politiker, leder, fagprofessionel, forældre, studerende, selvstændig eller virksomhedsejer på beskæftigelsesområdet, på skole- og uddannelsesområdet, og i sundhedssektoren. Sammen lykkes vi. Det kræver den fulde cirkel at opnå den kollektive transformation.

Forelæsningen finder sted i Karnapsalen, Institut for Idræt og Ernæring, Nørre Allé 53, 2200 København N.

Tilmelding Deltagelse er gratis, men tilmelding er nødvendig.
Tilmelding til coachingforedragene sker ved udfyldelse af denne formular.

Yderligere information Reinhard Stelter, Coaching Psychology Unit, University of Copenhagen, Institut for Idræt og Ernæring, Københavns Universitet.

Forelæsningsrækken har til formål at bygge bro mellem forskning og praksis inden for coaching og samtidigt forankre coachingpraksisser i forskningsdiskursen. Intentionen er at give ord til forskere, der belyser coaching i en erhvervs-, sundheds eller sportsrelateret sammenhæng. Coaching Psychology Unit University of Copenhagen blev etableret for at igangsætte og koordinere tværfaglig forskning, samt uddannelse og formidling inden for coaching.