Brug billeder til at skabe nye fortællinger

Foredragsrækken "Coaching - forskning og praksis"

Signe Bonnén

Signe Bonnén er cand.comm og har arbejdet med kommunikation i over 25 år. Signe arbejder som selvstændig kommunikationsrådgiver og underviser. Tidligere har hun været ekstern lektor på RUC, hvor hun nu er beskikket censor. Via hendes arbejde som underviser fik hun øjnene op for billedernes betydning i undervisningen, hvilket resulterede i udviklingen af dialogværktøjet pick a picture. Sammen med de 3 øvrige partnere kom det første sæt til salg for ca. 7 år siden.

Introduktion til foredraget

På coachingsforedrag i marts 2019 hørte vi om, hvordan man kunne bruge historier fra fx film eller bøger i coaching. Ved dette arrangement, som afvikles i seminarform, bliver vi vores egen manuskriptforfatter ved at bruge billeder til at sætte gang i historierne og til at skabe metaforer.

Vi vil afprøve 3 forskellige metoder, som viser hvordan man kan bruge billeder i coaching eller andre udviklende samtaler. Metoderne vil nemt kunne afprøves efterfølgende i andre sammenhænge. Efter afprøvning af metoderne, vil vi reflektere over billedernes anvendelse og udbredelse.

Ud over det narrative og metaforiske som billederne lægger op til, så giver de fysiske billedkort et naturligt fælles tredje for samtalen. Samtidig vil motiverne kunne bruges til at udvikle samtalen.

Hvis du har fået blod på tanden til at bruge billeder, kan du få yderligere inspiration på vores hjemmeside www.pickapicture.dk, hvor der er mange trin-for-trin-beskrivelser til hvordan man kan bruge billeder i udviklingsprocesser, i coaching, eller som icebreackers. Du kan finde dem under menupunktet Inspiration.

Forelæsningen finder sted i Karnapsalen, Institut for Idræt og Ernæring, Nørre Allé 53, 2200 København N.

Tilmelding Deltagelse er gratis, men tilmelding er nødvendig.
Tilmelding til coachingforedragene sker ved udfyldelse af denne formular.

Yderligere information Reinhard Stelter, Coaching Psychology Unit, University of Copenhagen, Institut for Idræt og Ernæring, Københavns Universitet

Forelæsningsrækken har til formål at bygge bro mellem forskning og praksis inden for coaching og samtidigt forankre coachingpraksisser i forskningsdiskursen. Intentionen er at give ord til forskere, der belyser coaching i en erhvervs-, sundheds eller sportsrelateret sammenhæng. Coaching Psychology Unit University of Copenhagen blev etableret for at igangsætte og koordinere tværfaglig forskning, samt uddannelse og formidling inden for coaching.