Hero coaching (story coaching)

Om at blive helten i sin egen historie og liv

Foredragsrækken "Coaching - forskning og praksis"

Henrik Christian Isaksen

Henrik Christian Isaksen er MA i Læreprocesser med speciale i Organisatorisk Coaching. Cert. systemisk coach med mange års arbejdet med narrativer og fortællinger i danske organisationer. Derudover er Henrik uddannet journalist og har arbejdet en årrække i DRNyheder / TVAvisen. Passioneret film og bog-elsker. Ejer af wave-consult.

Introduktion til foredraget

Det er bare en historie! Sådan siger vi ofte til børn, når vi skal trøste dem. Men sandheden er at vi alle sammen lever i og med historier og fortællinger i vores eget liv. Vi ser film, serier, læser bøger og hører lyd-bøder og følger vores helte i tykt og tyndt. Men hvilken helt er du selv i dit eget liv? Hvilken historie eller myte lever du efter?

Brug myter, historier og fortællinger i coaching og bliv klogere på dit eget liv. Du vil møde gamle helte så som Herkules fra de græske myter men også nutidige figurer som Superman, Batman og Katniss Everdeen. Vi vil se på, hvordan disse historier stadig kan inspirere i samtalen og måske give fokusperson (og os selv) gode råd til, hvordan vi kan leve vores liv og klare livets udfordringer.

Foredraget vil tage udgangspunkt i amerikanske litteratur professor Jospeh Campbell, der igennem hele sit liv arbejdede med myter, religioner og fortællinger fra hele verden. Vi vil se på hans ”Hero-Cycle”, der er en model, der ligger til grund for alle fortællinger og se, hvordan vi kan bruge den på vores eget liv.

”Enhver rejse begynder med det første skridt.” Sådan siger Frodo i Ringens Herre da han starter sit livs eventyr i den kendte historie. Og det samme gælder for dig. Det handler om at tage de første skridt og se hvor fødderne bærer dig hen. Og så vil du vende hjem igen med ny viden og kræfter.

Kom til et spændende og farverigt foredrag, der tager udgangspunkt i historiernes magiske verden.

 

Forelæsningen finder sted i Store Auditorium, Institut for Idræt og Ernæring, Nørre Allé 53, 2200 København N.

Tilmelding Deltagelse er gratis, men tilmelding er nødvendig.
Tilmelding til coachingforedragene sker ved udfyldelse af denne formular.

Yderligere information Reinhard Stelter, Coaching Psychology Unit, University of Copenhagen, Institut for Idræt og Ernæring, Københavns Universitet

Forelæsningsrækken har til formål at bygge bro mellem forskning og praksis inden for coaching og samtidigt forankre coachingpraksisser i forskningsdiskursen. Intentionen er at give ord til forskere, der belyser coaching i en erhvervs-, sundheds eller sportsrelateret sammenhæng. Coaching Psychology Unit University of Copenhagen blev etableret for at igangsætte og koordinere tværfaglig forskning, samt uddannelse og formidling inden for coaching.