Rekvireret forskning, herunder analyseydelser

Har du brug for faglige råd til konkrete problemstillinger, analyser eller mindre forskningsprojekter, der kan være med til at udvikle din virksomhed og jeres projekter, så kan vejen frem være at rekvirere forskning fra Institut for Idræt og Ernæring. 

Forskerne på instituttet er højtspecialiserede eksperter inden for deres område og har adgang til den seneste viden samt teknologi, som kan være med til at løse udfordringer for din virksomhed. 

Rekvireret forskning er typisk et afgrænset projekt, fx afprøvning af sundhedsvirkninger af protein eller fiber fra en ny kilde, nyt udstyr eller app’s til at tracke bevægelse og kalorieforbrug,  en konkret statistisk analyse etc. Det kaldes også ’kontraktforskning’ og er kendetegnet ved, at en virksomhed, myndighed eller organisation bestiller en analyse, en måling eller en anden specialistydelse hos en forsker.

Når man bestiller rekvireret forskning, indgår man en aftale med Københavns Universitet og får derved adgang til forskernes laboratoriefaciliteter og faglige netværk, og der er mulighed for at patentere og beskytte resultaterne. En anden og billigere mulighed er at gennemføre projektet som et reelt samarbejde, hvor resultaterne altid vil blive publiceret i et videnskabeligt tidsskift.