16. september 2021

Voksne i alderen 20-30 år søges til studie om fysisk aktivitet, søvn og motorisk indlæring

forsøgspersoner søges

Formålet med dette projekt er at undersøge hvordan fysisk aktivitet og hvile/søvn påvirker motorisk indlæring i unge voksne.

Når en ny færdighed skal indlæres, forbedres denne færdighed som oftest over tid. Der er dog stor individuel forskel på hvor hurtigt en færdighed indlæres, og det tyder på, at en række eksterne faktorer kan påvirke indlæringen positivt.

Til projektet søger vi raske voksne i alderen 20-30 år. Undersøgelsen involverer 3 forsøgsdage. Ved første fremmøde gennemgås information og der udføres en konditionstest, der måler din maksimale iltoptagelse.

Ved andet fremmøde trænes en computerbaseret motorisk opgave med tommel- og pegefinger og herefter gennemføres enten fysisk aktivitet og/eller hvile. Efter hhv. 6- og 24 timer testes præstationsevnen i den motoriske opgave. Den samlede varighed af din deltagelse forventes at være cirka 5 timer.

Illustration

Forsøgsgangene skal foregå (påbegyndes) på samme tidspunkt på dagen, man må ikke dyrke intens fysisk aktivitet samme dag og man skal som deltager gerne få en god nattesøvn inden forsøgsdagen og natten efter hovedforsøget.

Man kan ikke deltage i forsøget hvis man har en neurologisk eller psykiatrisk diagnose og ej heller hvis man har metalimplantater, pacemaker eller har haft et slagtilfælde.

Forsøgene vil foregå i dagtimerne efter aftale på: Institut for Idræt & Ernæring, Nørre Alle 51, 2200 København N

Som forsøgsdeltager vil du efter gennemført deltagelse modtage et fleksibelt gavekort på 500 kr.

For nærmere information om forsøget kontakt

Jonas Rud Bjørndal, Ph.d.-studerende, telefon: 2086 4964, mail: neurolab@nexs.ku.dk

Caroline S. Muushardt, specialestuderende, telefon: 4127 2646, 

Hovedansvarlig: Jesper Lundbye-Jensen, lektor, PhD.

Projektet er godkendt af Videnskabsetisk Komite, Region Hovedstaden, Protokol nr.: H-17019671. København d. 01-09-21.