4. november 2019

Overvægtige mænd og kvinder søges til vægttabsforsøg

forsøgspersoner søges

Vi gerne undersøge hvordan det påvirker din vægt og krop, at spise normalt eller meget protein, hvor oksekød er en proteinkilde, som en del af din normale kost efter et vægttab.

Du kan muligvis deltage i dette forsøg hvis du

 • Er en sund og rask kvinde eller mand
 • Er mellem 18-65 år
 • Har et BMI mellem 28 og 40 kg/m2 (din vægt i kilo divideret med din højde i meter ganget med sig selv)

Du kan ikke deltage hvis du

 • Har en kronisk sygdom (fx sukkersyge, mavetarm-, lever-, hjerte- eller nyresygdom)
 • Er vegetar eller veganer
 • Er gravid, planlægger at blive gravid under forsøget eller ammer
 • Har et højt alkohol- eller stofindtag
 • Har været eller er diagnosticeret med spiseforstyrrelse
 • Donerer blod til andre formål i løbet af studieperioden
 • Deltager i andre kliniske interventionsstudier
 • Manglende evner, fysisk eller mentalt, til at gennemføre studiets procedurer i henhold til studieprotokollen, vurderet af forsøgsansvarlig eller klinisk ansvarlig.

Det praktiske

Projektet består af et informationsmøde og i alt 15 besøg, der varer op til 2 timer hver gang. Tre af besøgene er undersøgelsesdage, hvor du ud over at blive vejet og målt, vil få målt dit blodtryk, taget en blodprøve, målt din fedtprocent og dit hvilestofskifte. I forbindelse med forsøgsdagene skal du opsamle urin og en fæcesprøve.  

I gennem de første 8 uger vil du dagligt spise en en pulverkur (VLCD), der giver dig al den næring du har brug for. Du vil, sammen med en lille gruppe andre forsøgsdeltagere (i alt ca. 10 deltagere) blive tilfældigt tildelt til enten moderat protein VLCD eller høj protein VLCD. Du vil samme med gruppen få råd og vejledning af kliniske diætister, som også vil veje dig og udlevere nye produkter til dig. Møderne vil foregå ugentligt de første to uger, og derefter hver anden uge. Produkterne (pulverkur) vil blive udleveret i sammenhæng med et diætistmøde på Institut for Idræt og Ernæring på Frederiksberg.

Efter lav kalorie diæten vil du hen over en uge gradvist gå tilbage til at spise almindelig mad, og derefter vil du over en periode 12 uger skulle spise en kost med enten et normalt indhold af protein (inklusiv 25 g oksekød hver dag) eller et højt indhold af protein (inklusiv 150 g oksekød hver dag). Også her vil du, sammen med en lille gruppe andre forsøgsdeltagere, få råd og vejledning af kliniske diætister, som også vil veje dig og udlevere nye produkter til dig. Møderne vil foregår hver anden uge. Produkterne (frossent oksekød) vil blive udleveret i sammenhæng med et diætistmøde på Institut for Idræt og Ernæring på Frederiksberg.

Du vil, ved lodtrækning, blive tildelt om du skal være i den ene gruppe eller den anden; du får lige mange besøg og de samme undersøgelser, uanset gruppe.

Du kan læse hele deltagerinformationen her.

Honorar

Du vil ikke modtage honorar for deltagelse i projektet.

Deltagelse

Alle forsøg udføres på Institut for Idræt og Ernæring, Rolighedsvej 26, 1958 Frederiksberg, Københavns Universitet.

Kontakt

Hvis du tror du overholder deltagerkriterierne og er interesseret i at deltage, bedes du kontakte os på mail beef@nexs.ku.dk.  Skriv gerne et telefonnummer i mailen, så vil vi ringe dig op.

Godkendt af etisk komité med journalnummer: H-19041921.