27. januar 2020

Ønsker I at reducere vægten/BMI’et og leve sundere de næste 2 år?

forsøgspersoner søges

Så meld jer til vægttabs- og vægtvedligeholdelsesprojektet. Vi søger familier, der vil teste, hvordan indtag af en sund kost med eller uden sødemidler påvirker vedligeholdelsen af body mass index (BMI).

Projektet foregår på Institut for Idræt & Ernæring, Frederiksberg, og er opdelt i to perioder. For voksne, er der en vægttabsperiode på 2 mdr. efterfulgt af en vægtvedligeholdelsesperiode på 22 mdr. For børn, er der en vægtvedligeholdelsesperiode på 2 mdr. efterfulgt af en periode på 22 mdr. med vedligeholdelse af det alderstilsvarende BMI.

Som familie vil I modtage diætistvejledning med rådgivning omkring indtagelse af en generel sund kost, og hvordan man ændrer livsstil. Ved tilfældig lodtrækning vil det blive afgjort, om indtagelse af produkter med sødemidler vil blive tilladt i løbet af den 22 mdr. lange vedligeholdelsesperiode eller ej.

I løbet af det 2-årige projekt vil I skulle deltage i 5 undersøgelsesdage, hvor kropsvægt og -sammensætning måles, blodprøver tages og spørgeskemaer om f.eks. fysisk aktivitet, kost og appetit udfyldes, samt andre undersøgelser. Desuden skal alle deltagere registrere kostindtag, og de voksne deltagere vil blive bedt om at indsamle urin- og afføringsprøver.

For at deltage skal din familie bestå af:

• mindst en voksen mellem 18-65 år, der lider af overvægtig/fedme (BMI ≥ 25 kg/m2)
  • mindst et barn mellem 6-12 år, der lider af overvægtig/fedme (BMI-for-alder > 85 percentilen)

Hvis I opfylder kriterierne ovenfor og er interesserede i at deltage, så kontakt os på e-mail sweet@nexs.ku.dk eller ring til os på 93 50 96 38.

Projektet er godkendt af den Nationale Videnskabsetiske Komite.

Projektleder, Prof. Anne Raben.

Daglig projektleder, Adjunkt Louise Kjølbæk, Institut for Idræt og Ernæring, Rolighedsvej 30, 1958 Frederiksberg.