03. oktober 2019

Mænd og kvinder søges til forsøg med kosttilskud

Forsøgspersoner søges

til et videnskabeligt studie, der ønsker at undersøge effekten af et fiberrigt kosttilskud på blodsukker regulering og tarmens bakteriesammensætning/mikrobiota.

Du kan muligvis deltage i dette forsøg hvis du

• Er mellem 30 og 65 år gammel
  • Har et BMI på mindst 31 kg/m2 (din vægt i kilo divideret med din højde i meter ganget med sig selv)

Du kan ikke deltage hvis du

• Har en kronisk sygdom (fx sukkersyge, mavetarmsygdom, leversygdom)
  • Tager medicin der påvirker blodsukkeret, blodets kolesterolniveauer eller tager anden medicin der kan have betydning for forsøget.
  • Følger en speciel kost eller har gluten intolerance
  • Udfører intensiv fysisk træning/elite atlet (>10 timers hård fysisk træning om ugen)
  • Er gravid eller ammer
  • Har et højt alkoholindtag
  • Donerer blod til andre formål i løbet af studieperioden
  • Deltager i andre kliniske interventionsstudier
  • Manglende evner, fysisk eller mentalt, til at gennemføre studiets procedurer i henhold til studieprotokollen, vurderet af forsøgsansvarlig eller klinisk ansvarlig.

Det praktiske

Projektet består af et informationsmøde samt to forsøgsdage af ca. 2 timer 45 min varighed. Kosttilskuddet eller en placebo indtages i forsøget som et pulver (5 gram) en gang dagligt i seks uger, og der er ingen kendte bivirkninger.

Ved begge forsøgsdage, som ligger før og efter du har indtaget pulveret, vil vi lave en glukosebelastningstests, hvor du skal indtage sukkerholdigt væske og herefter vil vi ved hjælp af blodprøver se hvordan din krop og dit blodsukker reagerer på dette.

Derudover vil vi måle højde, vægt, taljemål, blodtryk og fedtprocent. Før hver forsøgsdag skal du også opsamle en fæcesprøve.

Honorar

Du modtager et honorar på 1000 kr (skattepligtig).

Deltagelse

Alle forsøg udføres på Institut for Idræt og Ernæring, Rolighedsvej 26, 1958 Frederiksberg, Københavns Universitet.

Hvis du tror du overholder deltagerkriterierne og er interesseret i at deltage, bedes du kontakte os på mail simba@nexs.ku.dk. Skriv gerne et telefonnummer i mailen, så vil vi ringe dig op.

For yderligere oplysninger, kontakt venligst: simba@nexs.ku.dk

Godkendt af etisk komité med journalnummer: H-19041432