11. maj 2021

Kvinder i overgangsalderen søges til forsøg med kosttilskud

forsøgspersoner søges

til et videnskabeligt studie, der undersøger effekten af et nyt calcium-kosttilskud på knoglesundhed.

Du kan muligvis deltage

i dette forsøg, hvis du foruden at være sund og rask:

• Er over 45 år og under 65 år.
  • Har haft din sidste blødning for minimum 1 år siden og maksimum
  • 10 år siden.
  • Ikke har haft osteoporose-relaterede brud.
  • Kan deltage enten på Sjællands Universitetshospital, Køge eller Københavns Universitet, Institut for Idræt og Ernæring (NEXS), Sektion for Klinisk og Forebyggende Ernæring, Frederiksberg.

Det praktiske

Projektet er et 1-årigt studie og består af et informationsmøde af en times varighed samt tre forsøgsdage af ca.
1,5 timers varighed.

I forbindelse med din deltagelse vil vi måle din knogletæthed med en dexa-scanner.

Du vil ligeledes få taget blodprøver, og du skal opsamle urin og fæces to gange i løbet af din 1-årige deltagelse.

Du skal desuden indtage kosttilskud i form af piller og pulver dagligt i hele din deltagelsesperiode.

Deltagelse

Hvis du ønsker at læse mere om studiet eller ønsker at deltage enten i Køge eller på Frederiksberg, så udfyld formularen Interessetilkendegivelse

Send en mail til: renew@nexs.ku.dk

Besøg vores projekthjemmeside.