12. oktober 2021

Forsøgspersoner søges til forsøg om sporing af clenbuterol-misbrug

forsøgspersoner søges

Unge raske mænd søges til nyt forskningsprojekt omkring beta-2 agonisten Clenbuterol, med løbende indsigt i egen muskelmasse, fedtprocent, maksimal styrke og kondition.

Du skal være mand, rask, mellem 20 og 30 år gammel. Du må ikke styrketræne mere end 2 gange om ugen, have indlæggelseskrævende sygdomshistorik eller være nuværende eller tidligere steroidmisbruger.

Formål

Det er studiets formål at undersøge hvordan man via analyse af en fingerprik-blodprøve kan undersøge om en atlet har misbrugt clenbuterol.

Tidsplan

Som forsøgsperson vil du i to-ugers perioder dagligt indtage clenbuterol eller placebo og efter en udvaskningsperiode påbegynde endnu en to-ugers periode med indtag af det modsatte præparat.

På første og sidste dag i hver periode vil du møde ind på Institut for Idræt og Ernæring. Her vil du få målt kropskomposition ved dxa-scanning og præstationsevne.

To biopsier vil blive udtaget fra din lårmuskel under lokalbedøvelse på første og sidste besøg i hver to-ugers periode. Desuden vil blive taget fingerprik-blodprøver, traditionelle blodprøver samt urinprøver på hver besøgsdag.

Du får som forsøgsperson indblik i din egen:

Honorar

For deltagelse i det fulde forsøg gives honorar på kr. 2.000 (skattepligtigt).

Du kan læse mere om undersøgelserne ved at kontakte clenbuterol2021@nexs.ku.dk

Søren Jessen, cand.scient, Postdoc, Institut for Idræt og Ernæring, Københavns Universitet.

Morten Hostrup, ph.d., Lektor, Institut for Idræt og Ernæring, Københavns Universitet.