25. januar 2019

Fisk på menuen?

Projekt FiSK

er et landsdækkende, tværfagligt forsknings- og formidlingsprojekt om fisk, børn, sundhed og kognition. Forskningen dykker ned i, hvordan det påvirker 8 – 9-årige børns sundhed og kognitive funktion (måles bl.a. som koncentrationsevne og hukommelse) at spise fed fisk og fjerkræ.

Yderligere formidler Projekt FiSK også den eksisterende forskningsbaserede viden om sammenhængen mellem fisk og sundhed til danskerne på en sjov og involverende måde. Det sker i et partnerskab med fire danske akvarier: Kattegatcentret i Grenaa, Den Blå Planet i København, Fiskeri- og Søfartsmuseet i Esbjerg og Nordsøen Oceanarium i Hirtshals. Projektet er støttet af Nordea-fonden.

Som en del af den indsats har Fiskeri- og Søfartsmuseet designet to plakater, der formidler den nuværende viden om fisk. Den ene formidler de noget komplicerede kostråd om fisk på en letforståelig måde, som også tager højde for de gravide og de små børn. Og den anden giver et overblik over, hvilke effekter fisk kan have i vores krop.

Kostråd om fisk

Sundhedseffekter af fisk

Ønsker du at vide mere om forskningen i Projekt Fisk, så send en mail til lektor Camilla Trab Damsgaard.