11. juni 2018

Unik viden om VM i fodbold hos Institut for Idræt og Ernæring

Fodbold VM

På Institut for Idræt og Ernæring ved Københavns Universitet har vi tilknyttet en lang række eksperter, der har stor viden om vidt forskellige aspekter relateret til fodbold. De besidder viden inden for alt fra træningsfysiologi, den taktiske udvikling, sundhedsaspekter, fodbold som breddeidræt, ernæring for eliteidrætsudøvere, sportspsykologi, politik, moderne træningsmetoder og meget mere.

Nedenfor finder du nogle helt og aldeles fiktive scenarier fra det kommende VM i fodbold. Alle scenarierne leder frem til en ekspert fra Institut for Idræt og Ernæring med unik – og for jer muligvis uundværlig – viden på det specifikke område. 

En samlet liste over Institut for Idræt og Ernærings VM-eksperter finder du her.

Foto: Richard Giles
Foto: Richard Giles

Tænk nu hvis ...

Messi afgør finalen!!
I en gentagelse af finalen fra 1986 vinder Argentina 3-2 over Tyskland. Det afgørende mål sættes ind af Messi på et fantastisk frispark, og han sikrer sig dermed evig helgenstatus i hjemlandet. Men hvad er grunden til, at Lionel Messi kan sætte et frispark i krogen 9 ud af 10 gange? Hvad er det kroppen og hjernen skal kunne for, at den ekspertise opnås? 

Hvis du vil vide mere om de mekanismer i hjernen, der sikrer Messi og andre stjerner den motoriske kontrol og indlæring, der ligger til grund for deres fabelagtige sparketeknik, så kontakt venligst:

________________________________________________

England tænker nyt
Gareth Southgate, Englands landstræner, går videre fra den indledende pulje med maximumpoint og højtflyvende drømme, efter at han har introduceret et ultradefensivt spillesystem, der har sikret England tre stensikre 1-0 sejre, og som er baseret på helt nye taktiske analysesystemer. Men hvor har Southgate inspirationen fra? Hvordan er tendenserne i moderne landsholdsfodbold – teknisk og taktisk? Hvilken type spillere er der behov for i Southgates defensive system? 

Hvis du vil vide mere om den tekniske og taktiske udvikling i moderne fodbold, om moderne træningsaspekter og metoder, så kan du blandt andet kontakte:

________________________________________________

Der er uro i den tyske trup
Tyskland har fået en dårlig start på VM og har sneget sig videre fra puljen på en andenplads med 4 point og en bedre målforskel end Sverige. Der går rygter om håndgemæng ved træningen mellem Boateng og Thomas Müller. Men hvad sker der med en trup, der har været samlet i en måned, og som måske ikke har fået de resultater, de drømte om, og hvor adskillige spillere ikke får minutter på banen? 

Hvis du vil vide mere om coaching i situationer, hvor eliteidrætsudøvere skal præstere under et stort pres, så kontakt venligst:

________________________________________________

Eriksen scorer i overtiden!!
Eriksen scorer i overtiden mod Spanien og sikrer Danmark en sensationel plads i semifinalen mod Tyskland!! Men bliver dansk succes ved VM overført til de danske fodboldklubber? Vil Eriksen-mål og Schmeichel-redninger have den effekt, at banerne til efteråret bliver fyldt op af 7-årige, der drømmer om, hvad det kan blive til – eller 43-årige, der drømmer om, hvad det kunne være blevet til? Og er idrætsorganisationerne klar til at møde behovet? 

Hvis du vil vide mere om de afsmittende effekter fra VM i fodbold til den foreningsorganiserede idræt i Danmark, så kontakt venligst:

________________________________________________

Det’ sjovt - men er det sundt?
William Kvist, Simon Kjær, Lasse Schøne holder sig tydeligvis godt og er sunde, fysiske pragteksemplarer. Men hvad med Jens på 56 fra Aabenraa, der spiller to gange om ugen i den lokale idrætsforening i Løjt IF? Eller Lykke fra Rødovre, der er midt i fyrrerne og lige er startet op til fodbold fitness? Er der et sundhedsperspektiv for dem i at spille fodbold? Og hvordan får de det bedste ud af den tid, der bruger på sporten? 

Hvis du vil vide mere om sundhedseffekterne af motionsfodbold, og hvordan fodbold mindsker risikoen for livsstilssygdomme, så kan du blandt andet kontakte:

Mange flere eksperter

Men hos Institut for Idræt og Ernæring har vi mange flere eksperter til rådighed. Se den samlede liste her.

Har du et spørgsmål relateret til et emne, som du ikke kan finde på listen, så kontakt Kristian Levring Madsen på kma@nexs.ku.dk eller 40 48 16 84. Så finder vi en ekspert til dig - hos os eller et andet sted på Københavns Universitet.