14. september 2017

Vi introducerer: Holdspilsdagen

Holdspilsdagen

For første gang i år arrangerer Center for Holdspil og Sundhed Holdspilsdagen. En dag for alle, der har lyst til at bevæge sig med idræt og boldspil. Det kommer til at foregå lørdag den. 23. september fra kl 10 – 14 i Aalborg og København.

holdspil holder

Holdspilsdagen retter sig mod danskere, der godt kunne tænke sig at komme i gang med at bevæge sig mere. Dem der leder efter en motionsform, der er sjov, social og ikke kræver, at man har mange års erfaring. Men også dem, der tidligere har været aktive og gerne vil i gang igen. 

Til Holdspilsdagen er der tænkt kreativt for at få alle med. Derfor er der mulighed for at prøve nye motionskoncepter baseret på kendte holdspil. Det er boldspil, der er tilpasset, så alle kan være med, uanset hvilket niveau er deltagerne er på. 

"Det kan være svært at melde sig ind i en forening, hvor man ikke i forvejen kender nogen, eller at melde sig til et holdspil, man ikke nødvendigvis mestrer i forvejen", siger Bo Vestergård Madsen, som er vicecenterleder i Center for Holdspil og Sundhed.

"På holdspilsdagen kan man tage sin nabo, sin bedste ven eller sine familiemedlemmer med og på egen krop opleve, hvor sjovt det kan være at spille holdspil på motionsniveau", fortsætter han.

Det bliver i Aalborg og København

I Aalborg foregår det i multihallen i Nordkraft og i København, bliver det afholdt i Nørrebroparken. Det kommer til at foregå i tidsrummet kl 10 – 14. 

”Jeg glæder mig over, at vi fra DIF og DGI kan være med til at præsentere
de nye sociale  motionskoncepter i en spændende sammenhæng. Det nye er jo,
at folk - i første omgang i Aalborg og København - får mulighed for at prøve
idrætterne af sammen med deres familie, venner, kolleger og forhåbentlig får de
ny inspiration til at blive fysisk aktive sammen,” siger Per Nedergaard, visionsleder i Bevæg dig for livets kommunale enhed.

Holdspilsdagen er en unik mulighed for at komme og blive klogere på og naturligvis afprøve en række sjove og motionseffektive boldspil, der både styrker sundheden og samværet med andre. I København kan man blive introduceret til fodboldfitness og motionsfloorball. Og i Aalborg er der fodboldfitness, motionsfloorball og håndboldfitness. 

Der vil være instruktører, der viser teknik, regler og sikkerhed og forhåbentligt opdager deltagerne også, hvor sjovt det er, at være med på holdet og sammen med andre. Der spilles på små baner og med færre deltagere på holdene. Det giver masser af boldkontakt, høj intensitet og rigtig god træning for både mænd og kvinder, unge og de lidt mindre unge. Kig efter beachflagene med Holdspilsdagens røde og sorte farve. Husk at tage nogen med! Venner, familie, kollegaer, børn og kældedyr. Alle er velkomne. 

Vi ved holdspil virker

Center for Holdspil og Sundhed har via målrettet forskning og konkrete resultater de senere år påvist, at idræt, boldspil og aktiviteter, som vi dyrker sammen med andre, har signifikante positive effekter på en lang række livsstilssygdomme, velvære, sundhed og indlæring. 

Det er blandt andet blevet til fodbold som efterbehandling til mænd med prostatakræft, holdsport der får skolebørn til at huske bedre, boldspil der sænker risikoen for hjertekarsygdomme hos ældre mænd og blodtrykket hos både kvinder og mænd.

Forskningen og resultaterne kan derfor være en af nøglerne til at holde pleje-, omsorgs-, behandlings- og sundhedsudgifter nede i en fremtid, hvor vi sidder mere stille, slider kroppen ned og der bliver flere ældre. Det er imens det offentlige fortsat skal finde steder at effektivisere. 

Nu tager vi næste skridt

Forskningsresultaterne viser også, at det er lykkedes at fastholde folk i idrætten ved at skifte stringente og monotone træningsskemaer ud med holdspil, der skaber glæde, motivation og resultater. 

Og fremfor at gemme den viden bort i lange rapporter på støvede hyldemeter, tager Center for Holdspil og Sundhed nu det hele med ud til danskerne. Med solid viden, rådgivere og implementeringsmedarbejdere startes der et samarbejdet med kommuner, skoler, foreninger, aktivitetscentre og sundhedsorganisationer for at få holdspillets glæde, gavn og helbredende effekter ud til så mange af os som muligt. 

Holdspilsdagen er også en del af dette initiativ. Det bliver en boldspilsdag, som centret arrangerer for første gang i år. Håbet er, at bliver en succes, der også kan fortsættes fremover.

Holdspilsdagen afholdes af Center for Holdspil og Sundhed og Bevæg dig for livet i samarbejde med Select Sport, #BEACTIVE og Winther Sport.