6. september 2017

International forskningsantologi Dance, Acces and Inclusion

International forskningsantologi

Dance, Acces and Inclusion er netop udkommet på forlaget Routledge og fagligt redigeret af lektor Charlotte Svendler Nielsen, Institut for Idræt og Ernæring, Københavns Universitet. Bogen indeholder bidrag fra 46 forfattere fra 23 lande.

Forside af bogen Dance, Acces and InclusionDansetiltag verden over har en essentiel betydning i forhold til at støtte unge mennesker med særlige udfordringer. Inkluderende pædagogik som involverer alle elever i indholdsrige og ligeværdige danseprojekter findes i forskellige uddannelses- og læringsmiljøer, i tiltag i lokalmiljøer og i den professionelle danseverden, hvor mange anerkendte koreografer arbejder med forskellighed som et udgangspunkt for inspiration til kreativ samskabende praksis. Adgang og inklusion er i stigende grad essensen i projekter for marginaliserede og traumatiserede unge, som finder muligheder for at udtrykke sig kreativt, opleve frihed og håb igennem dans.

Denne udgivelse indeholder eksempler på ’best practice’ for unge med særlige udfordringer i skoler, lokalmiljøer og professionelle sammenhænge i et internationalt perspektiv fra Australien, Brasilien, Cambodja, Canada, Danmark, Fiji, Finland, Indien, Indonesien, Jamaica, Japan, Malaysia, New Zealand, Norge, Papua New Guinea, Portugal, Singapore, Sydafrika, Spanien, Taiwan, Øst-Timor, Storbritannien og USA.

Læs mere om bogen Dance, Access and Inclusion (engelsk)

Kontakt

Charlotte Svendler Nielsen, csnielsen@nexs.ku.dk