20. september 2017

imPAct: Nyt initiativ der fremmer forskning inden for fysisk aktivitet

Forskning

imPAct er et nyt tiltag til at fremme klinisk og basal forskning inden for fysisk aktivitet. imPAct er en såkaldt Clinical Academical Group (CAG) – under Copenhagen Health Science Partners (CHSP). Institut for Idræt og Ernæring er repræsenteret ved professor Ylva Hellsten og professor Jørgen Wojtaszewski, der begge var blandt de tolv oprindelige initiativtagere til imPAct.

CHSP’s hovedformål er at fremme interaktionen mellem regionens sygehuse og universitet. imPAct vil have fire fokus områder; Stofskifte, Muskuloskeletalfunktion (omhandler muskler, sener, led og knogler), respiration/kredsløb og cancer.

imPAct vil fremme forskning inden for fysisk aktivitet – med fokus på sygdom, forebyggelse og helbredelse inden for de fire nævnte områder. Interaktionen forventes at ske indenfor forskning, forskningsformidling og uddannelse. 

Cph Health Science Partners logoDen fulde titel på imPAct er ’Physical Activity and Sports in Clinical Medicine – Disease Prevention, Treatment and Rehabilitation’, og imPAct udgøres i dag af cirka 60 forskere fordelt på regionshospitaler og basalforskere fra Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet og Det Natur- og Biovidenskabelige Fakultet på Københavns Universitet.

imPAct ledes til dagligt af professor Michael Kjær fra Bispebjerg Hospital og professor Flemming Dela fra Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet.

Læs mere om CHSP.

Læs mere om imPAct på CHSP’s website.

Kontakt

Ylva Hellsten, yhellsten@nexs.ku.dk

Jørgen Wojtaszewski, jwojtaszewski@nexs.ku.dk

Emner