Sapere Aude: DFF-Forskertalent 2015 – Københavns Universitet

NEXS > NYHEDER > 2015 nyheder > Sapere Aude: DFF-Forsk...

15. december 2015

Sapere Aude: DFF-Forskertalent 2015

bevilling

Sarah Falk modtager bevillingen fra Det Frie Forskningsråd på godt en halv million kroner til at videreføre sin forskning i behandling af kræft-inducerede knoglesmerter. Forskningen kan være med til at forbedre livskvaliteten for kræftpatienter.

Sarah Falk fra sektionen Fysisk aktivitet og hjernen vil bl.a. bruge bevillingen til at besøge to højtspecialiserede forskningsfaciliteter i henholdsvis Holland og Canada.

Sarah Falk

I projektet bruges bl.a. two photon imaging til at studere den cellulære aktivitet i rygmarven in vivo

”En af de store udfordringer er at forstå det ret komplekse sammenspil der sker mellem nerve-, knogle- og kræftcellerne, og det er derfor helt afgørende at kunne studere mekanismerne in vivo, altså mens de indgår i deres naturlige interaktioner.

Rent teknisk er det vanskeligt at komme til at undersøge mekanismerne, og bevillingen gør det muligt, at starte et samarbejde med to forskningsfaciliteter i Holland og Canada, hvor de har specialiseret sig i de to teknikker jeg er ved at sætte op herhjemme.” udtaler Sarah Falk

Læs mere om projektet "Triple-action behandling af kræft-inducerede knoglesmerter"

Sapere Aude: DFF-Forskertalent 2015

En Sapere Aude: DFF-Forskertalent-bevilling gives som en ekstra anerkendelse til forskere, som i det forløbne år har modtaget et individuelt postdocstipendium fra Det Frie Forskningsråd. Bevillingen gives for at give de mest talentfulde forskere de bedste betingelser for at gennemføre forskning på højt, internationalt niveau.