2. november 2015

Danmarks bedste tutorer er fra Idræt

pris

Den årlige kåring af Danmarks bedste tutorer fandt sted torsdag den 29. oktober – og i år var det tutorerne fra Idræt, der løb med prisen og præmien på 10.000 kr. Det er Dansk Magisterforenings organisation for studerende (DM Studerende), der afholder konkurrencen for at sætte fokus på introforløbenes positive effekter for nye studerende.

”Den store bagedyst, familierace, chilismagnings-quiz, 6 dages-løb, øl-stafet i badetøj og fuldt svømmeudstyr, lækre middage, alkoholfri casinoaften, flip-cup med stødarmbånd, familiebrunch, kørestolsræs, fællesmassage, militærløb, Quidditch [et ”kostespil” inspireret af Harry Potter-filmene], utallige fællesdanse og ad-libitum pølsevogn, er blot en brøkdel af alle de vanvittige og fantastiske aktiviteter, som tutorerne har arrangeret, kørt os igennem, og selv deltaget i.”

Tutorerne har netop fået overrakt præmien Studenterhuset torsdag d. 29. oktober. Fotograf: Carsten Andersen

Tutorerne har netop fået overrakt præmien på Studenterhuset torsdag d. 29. oktober. Fotograf: Carsten Andersen

Sådan lyder det i den indstilling, som de 120 nye bachelorstuderende på Idrætsuddannelsen sendte ind til konkurrencen om at kåre årets bedste tutorer. Samlet set var det en imponerende række af aktiviteter, der alle havde til formål at ryste en gruppe nystartede studerende sammen og på samme tid skulle introducere til det faglige og praktiske, som nye studerende møder ved studiestart.

Ud over aktiviteterne arbejdede tutorerne også ’undercover’ og optrådte som nye studerende, forklædt som hhv. bodybuilder, bundet til en kørestol, rollespiller og fotomodel – med dertilhørende Facebook- og Instagram-profiler. På den baggrund vandt tutorerne prisen i skarp konkurrence med blandt andet tutorerne fra Geologi, KU og tutorer fra RUC.

Stor ros til de engagerede, nye bachelorstuderende

Andreas Blaaholm Nielsen og Carsten Sandahl har været årets tutorformænd og står sammen med 23 frivillige tutorer i spidsen for indsatsen. De er rigtig glade for prisen, og lægger vægt på, at indsatsen bygger ovenpå de sidste års tutorforløb:

Vi er jo ikke de første til at lave noget godt. Sidste år blev Idræt nr. to i konkurrencen og det viser, at vi i år har bygget videre på andres gode indsats”, siger Andreas og fortsætter rosen ”Men først og fremmest, så skal de nye studerende have 1000 tak. For at det blev så godt skyldtes langt hen ad vejen, at de gik helhjertet ind i det. Vi kan sagtens lave superfede rammer, men hvis de studerende ikke fylder dem ud, så nytter det ikke noget. Men de gjorde de fuldt ud. Og det er jo den allerstørste credit, som vi kan få for vores indsats.” 

Tutorerne står klar til at modtage de nye studerende på campus mandag i uge 35.

Tutorerne stod klar til at modtage de nye studerende på campus mandag i uge 35.

Et stærkt signal til omverdenen

Ledelsen på Institut for Idræt og Ernæring har også bidt mærke i kåringen og er særdeles tilfredse med tutorernes indsats. Ikke blot er det en god introduktion til de nye studerende – det fortæller også omverdenen noget om studiets faglighed:

Vi har på Institut for Idræt og Ernæring igen i år haft et fantastisk tutor-korps, som har ydet en kæmpe indsats for at introducere de nye studerende til den faglighed og de arbejdsmetoder som idrætsstudiet kommer til at byde på. Det glæder hele NEXS’ ledelse at se det flotte arbejde, og at det bliver anerkendt også uden for instituttets rammer," siger viceinstitutleder Lars Nybo, som også lægger vægt på at kåringen sker efter at der har været et stort fokus på at udvikle campusugen gennem de seneste år:

Prisen til dette års tutorer bør også betragtes som et skulderklap til alle de foregående års tutorer og engagerede medarbejdere på Institut for Idræt og Ernæring, som har bidraget til vi har udviklet et stærkt koncept for campus-ugen, hvor idrætsstudiet har været pioner og tjent som forbillede for den model der nu er blevet implementeret på hele SCIENCE. Det er vældig fortjent, slutter Lars Nybo.

Stort tillykke til Andreas og Carsten og de 23 øvrige tutorer!