Novel Mechanisms in mTORC1-regulated Muscle Plasticity

Publikation: Bog/antologi/afhandling/rapportPh.d.-afhandlingForskning

  • Agnete Louise Bjerregaard Madsen
Det er vigtigt at balancere aktiviteten af den anaboliske mTORC1 signaleringskaskade for at bevare muskelmasse og sundhed. Derved er det vigtigt at forstå dens regulering som følge af forskellige stimuli.

I studie 1 blev det påvist i musemuskler, at mTORC1 substrater reguleres forskelligt afhængigt af stimulus, så som insulin, aminosyrer eller passivt stræk.

I studie 2 blev det anaboliske og kataboliske signaleringsnetværk undersøgt vha. en global fremgangsmåde. Vores analyse afslørede et komplekst og sammenflettet signaleringsnetværk, og dette vil være en betydelig ressource i fremtidig forskning. Fra denne ressource blev et muskelspecifikt protein identificeret som et hidtil ukendt mTORC1 substrat, hvilket sammenkæder mTORC1 med reguleringen af musklens oxidative kapacitet efter fysisk aktivitet.

Resultaterne fra denne ph.d.-afhandling giver ny indsigt i reguleringen af mTORC1 substrater som følge af forskellige stimuli, og resultaterne vil potentielt bidrage signifikant til udviklingen af lægemidler til at bevare muskelmasse og sundhed.
OriginalsprogEngelsk
UdgivelsesstedCopenhagen
ForlagDepartment of Nutrition, Exercise and Sports, Faculty of Science, University of Copenhagen
Antal sider87
ISBN (Trykt)978-87-7209-211-9
StatusUdgivet - 2018

Bibliografisk note

CURIS 2018 NEXS 413

ID: 209385689