Fodbold Fitness: Mere af det samme eller et brud med fritidsfodboldens sti?

Publikation: Bidrag til tidsskriftTidsskriftartikelForskningfagfællebedømt

Standard

Fodbold Fitness : Mere af det samme eller et brud med fritidsfodboldens sti? / Bennike, Søren; Ottesen, Laila.

I: Forum for Idraet, Bind 34, 2019, s. 72-89.

Publikation: Bidrag til tidsskriftTidsskriftartikelForskningfagfællebedømt

Harvard

Bennike, S & Ottesen, L 2019, 'Fodbold Fitness: Mere af det samme eller et brud med fritidsfodboldens sti?', Forum for Idraet, bind 34, s. 72-89.

APA

Bennike, S., & Ottesen, L. (2019). Fodbold Fitness: Mere af det samme eller et brud med fritidsfodboldens sti? Forum for Idraet, 34, 72-89.

Vancouver

Bennike S, Ottesen L. Fodbold Fitness: Mere af det samme eller et brud med fritidsfodboldens sti? Forum for Idraet. 2019;34:72-89.

Author

Bennike, Søren ; Ottesen, Laila. / Fodbold Fitness : Mere af det samme eller et brud med fritidsfodboldens sti?. I: Forum for Idraet. 2019 ; Bind 34. s. 72-89.

Bibtex

@article{68d324ec33cd4ef5965bba44e86beb57,
title = "Fodbold Fitness: Mere af det samme eller et brud med fritidsfodboldens sti?",
abstract = "I denne artikel stilles der skarpt p{\aa} Fodbold Fitness. Et initiativ som Dansk Boldspil-Union (DBU) lancerer i 2011 som en reaktion p{\aa} flere forskellige udviklingstendenser i det danske idr{\ae}tsliv. DBU beskriver Fodbold Fitness som fodbold p{\aa} en ”sportslig og organisatorisk helt ny m{\aa}de, der bryder med den traditionelle organisering, administration og medlemsstruktur”. Resultaterne af analysen viser, at Fodbold Fitness bryder med fritidsfodboldens sportslige form, men ikke med den organisatoriske form. Dette udfordres i artiklens diskussion, hvor det afslutningsvist konkluderes, at graden af brud afh{\ae}nger af den enkelte klubs m{\aa}de at forvalte Fodbold Fitness p{\aa}.",
keywords = "Det Natur- og Biovidenskabelige Fakultet, Fodbold Fitness, Organisering, Administration, Medlemsstruktur, Foreningsidr{\ae}t, Motionsfodbold, Stibrud, DBU",
author = "S{\o}ren Bennike and Laila Ottesen",
note = "CURIS 2019 NEXS 356",
year = "2019",
language = "Dansk",
volume = "34",
pages = "72--89",
journal = "Forum for Idraet",
issn = "1904-2183",
publisher = "Syddansk Universitetsforlag",

}

RIS

TY - JOUR

T1 - Fodbold Fitness

T2 - Mere af det samme eller et brud med fritidsfodboldens sti?

AU - Bennike, Søren

AU - Ottesen, Laila

N1 - CURIS 2019 NEXS 356

PY - 2019

Y1 - 2019

N2 - I denne artikel stilles der skarpt på Fodbold Fitness. Et initiativ som Dansk Boldspil-Union (DBU) lancerer i 2011 som en reaktion på flere forskellige udviklingstendenser i det danske idrætsliv. DBU beskriver Fodbold Fitness som fodbold på en ”sportslig og organisatorisk helt ny måde, der bryder med den traditionelle organisering, administration og medlemsstruktur”. Resultaterne af analysen viser, at Fodbold Fitness bryder med fritidsfodboldens sportslige form, men ikke med den organisatoriske form. Dette udfordres i artiklens diskussion, hvor det afslutningsvist konkluderes, at graden af brud afhænger af den enkelte klubs måde at forvalte Fodbold Fitness på.

AB - I denne artikel stilles der skarpt på Fodbold Fitness. Et initiativ som Dansk Boldspil-Union (DBU) lancerer i 2011 som en reaktion på flere forskellige udviklingstendenser i det danske idrætsliv. DBU beskriver Fodbold Fitness som fodbold på en ”sportslig og organisatorisk helt ny måde, der bryder med den traditionelle organisering, administration og medlemsstruktur”. Resultaterne af analysen viser, at Fodbold Fitness bryder med fritidsfodboldens sportslige form, men ikke med den organisatoriske form. Dette udfordres i artiklens diskussion, hvor det afslutningsvist konkluderes, at graden af brud afhænger af den enkelte klubs måde at forvalte Fodbold Fitness på.

KW - Det Natur- og Biovidenskabelige Fakultet

KW - Fodbold Fitness

KW - Organisering

KW - Administration

KW - Medlemsstruktur

KW - Foreningsidræt

KW - Motionsfodbold

KW - Stibrud

KW - DBU

M3 - Tidsskriftartikel

VL - 34

SP - 72

EP - 89

JO - Forum for Idraet

JF - Forum for Idraet

SN - 1904-2183

ER -

ID: 230480279