Fysisk aktivitet, ernæring og sundhed

PROJEKTET ER AFSLUTTET

Copenhagen Women Study (CWS) var et forskningsinitiativ, der søgte at afdække hvordan fysisk aktivitet og ernæring kan bruges som strategi til forbedring af den mentale og fysiske sundhed hos mennesker, herunder ved forebyggelse, rehabilitering og i behandling af sygdom.

Målet var at danne en tværfaglig forskningsenhed på Københavns Universitet, der med afsæt i velkontrollerede humane studier genererede og formidlede målrettede retningslinjer til individet eller befolkningsgrupper i forhold til fysisk aktivitet og ernæring.

Finansiering

Fysisk aktivitet, ernæring og sundhed var et af 18 forskningsinitiativer opstartet i 2013 baseret på en bevilling fra 'University of Copenhagen Excellence Programme for Interdisciplinary Research (2016)'.

Projektet sluttede ved udgangen af 2017 og det har været overordentligt succesfuldt. Projektet fik en flot midtvejsevaluering i 2016 og blev slutevalueret i foråret 2018.

Slutrapport

Hent slutrapporten Physical activity and nutrition for improvements of health (engelsk).

Kontakt

Erik A. Richter
Professor

Kvinder bør være fysisk aktive efter overgangsalderen

13-03-2017

Funktionen af blodkar og muskler forringes, når kvinder går i overgangsalderen. Det kan fysisk aktivitet modvirke. Det viser et nyt studie fra Copenhagen Women Study på Institut for Idræt og Ernæring ved Københavns Universitet. Studiet har fået stor international opmærksomhed.

Læs mere