PREVIEW

Effekt af kost og fysisk aktivitet på udvikling af type-2 diabetes

PROJEKTET ER AFSLUTTET

Projektperiode: 2013 - 2018.

PREVIEW er et stort multinationalt studie, hvis primære formål er at identificere den mest effektive kost og motionsadfærd til forebyggelse af type-2 diabetes.

Frugtsalat

Projektet består af både et interventionsstudie med deltagelse af otte forskellige centre i Europa, Australien og New Zealand samt af observationelle populationsstudier, der skal afdække betydningen af kost, motion, søvn, stress samt andre livsstilsfaktorer for udviklingen af type-2 diabetes, fedme og andre livsstilssygdomme.

PREVIEW projektet afprøver effekten af kost og fysisk aktivitet på forebyggelse af type 2 diabetes, og projektet foregår på Institut for Idræt og Ernæring på Københavns Universitet.

Formålet med projektet er at undersøge effekten af 2 forskellige kosttyper i kombination med 2 motionsformer med forskellig hårdhedsgrader på vægttabsvedligeholdelse og forebyggelse af type 2 diabetes.

 

 

Læs mere om PREVIEW projektet (engelsk).

Projektet er godkendt af Videnskabsetisk Komité.

Finansiering

Projektet er finansieret af EU.

Kontakt

Professor Anne Raben

The Preview study

Plantebaseret kost mindsker risikoen for vægtstigning, men...

05-01-2022

Der er større chance for at vedligeholde et vægttab, hvis man lever af en primært plantebaseret kost. Det viser ny forskning fra Institut for Idræt og Ernæring ved Københavns Universitet. Forskningen peger samtidig på, at det kræver et indtag af specifikke plantebaserede kosttyper, hvis man vil høste andre sundhedsmæssige gevinster, som fx lavere risiko for at få et hjerteanfald eller udvikle diabetes.

Læs mere