Microbiota & Metabolomics

Forskningsgruppens fokus

Vores vision er at forstå mekanismerne hvormed tarmbakterier påvirker vores fordøjelse og sundhed, og at benytte denne viden til at udvikle nye fødevarer og strategier for personlig ernæring.

Vores forskning fokuserer hovedsagligt på at forstå, hvordan kosten påvirker vores tarmbakterier (mikrobiomet), hvordan tarmbakterier nedbryder vores mad til små molekyler, samt hvordan disse små molekyler (metabolitter) påvirker vores fysiologi og sundhed. Dette arbejde involverer en række fagdiscipliner såsom ernæring, kemi, mikrobiologi og bioinformatik.

Vi udfører kostinterventioner og kohortestudier og analyserer i laboratoriet små molekyler (metabolomet) i fæces, blod og urin ved hjælp af avancerede kemiske analysemetoder – nærmere bestemt liquid chromatography mass spectrometry (UPLC-MS) baseret metabolomics.

Desuden samarbejder vi med førende mikrobiom-forskere rundt i Europa og eksperter inden for mikrobiologi, immunologi og receptorer i tarmen med henblik på at forstå de nærmere interaktioner mellem de bakterielle molekyler og vores fysiologi.

Medlemmer af forskningsgruppen

Navn Titel Telefon E-mail
Henrik Munch Roager Lektor +4535324928 E-mail
Lars Hein Christensen Videnskabelig assistent +4535333751 E-mail
Nicola Procházková Ph.d.-stipendiat +4535320472 E-mail
Simon Rønnow Schacht Videnskabelig assistent +4535332573 E-mail