FoodBAll

FoodBAll er et projekt om biomarkører for indtag af fødevarer.

FoodBAll logo

Gennem at udvikle metoder til at måle indtag af de enkelte fødevarer ud fra prøver af fx urin eller blodprøver er det muligt at få et langt mere præcist billede af forsøgsdeltageres kostindtag og dermed opnås langt bedre kvalitet i forsøg indenfor ernæring.

De nye biomarkører findes gennem anvendelse af metabolomics, og projektet omfatter også deling af en række online-værktøjer til denne teknologi.

Læs mere om FoodBAll på projektets hjemmeside (engelsk).

Støttet af 

Innovationsfonden gennem Joint Programming Initiativet, A Healthy Diet for a Healthy Life.

Kontakt

Professor Lars Ove Dragsted

Bananomics – ny metode til at afsløre indtaget af bananer

07-11-2019

Bananer er en af de mest spiste frugter i verden, men der er næsten ingen forskning i de sundhedsmæssige virkninger. Det skyldes, at man hidtil ikke har kunnet identificere de metabolitter, som skabes, når kroppen nedbryder de bananer, man spiser. Men nu har en postdoc på Institut for Idræt og Ernæring skabt en metode, der kan måle metabolitterne, der afslører om forsøgspersoner spiser bananer.

Læs mere