09. november 2017

Center for Holdspil og Sundhed

Holdspil og Sundhed

Sektionen deltager aktivt i Center for Holdspil og Sundhed. Center for Holdspil og Sundhed er et tværvidenskabeligt forskningscenter på Københavns Universitet.

Vi vil gøre en forskel for sundhed og livskvalitet

"

"Vores vision er at skabe et videnscenter, som på baggrund af forskning i verdensklasse skal kunne servicere borgere, kommuner, virksomheder og idrætsaktører med fundamental og praktisk viden om, hvordan man kan forbedre folkesundheden ved hjælp af holdspil på en måde, som er socialt engagerende og sjov.

Centerleder Jens Bangsbo

Gennem veldokumenteret forskning tager Center for Holdspil og Sundhed fat på den store udfordring, det er at forbedre danskernes sundhed og livskvalitet i hverdagen. Vi forsker i alle aldersgrupper, og i forskellige kontekster såsom skoler, arbejdspladser, foreninger, aktivitetscentre og sundhedscentre. Forskningen er fler- og tværvidenskabelig med tilgange som humanfysiologi, neurofysiologi, sociologi og psykologi. Centret servicerer kommuner, idrætsorganisationer og virksomheder med viden om, hvordan man med holdspil kan forbedre folkesundheden på en måde, der er socialt engagerende og sjov.

Centrets mål er at:

• udvikle den mest effektive og motiverende træning
  • skabe strategier for rekruttering til og fastholdelse i fysisk aktiv livsstil
  • bruge forskning aktivt i at hjælpe samarbejdspartnere med at skabe øget sundhed og trivsel
  • rådgive om tilpasning og implementering af holdspil

Finansiering

Center for Holdspil og Sundhed har eksisteret siden 2012 og er støttet af Nordea-fonden.

Læs mere på centerets hjemmeside.