Bidrag med en donation

Donationen skal skabe videnskabelig indsigt i overgangsalderens kompleksitet!

qr kodeDonationsmuligheder1

MOBILEPAY: 187668 (indtast selvvalgt donation)

BANKOVERFØRSEL: Reg.nr. 0216 Kontonr. 4069174108

KISO er et tværvidenskabeligt forskningsprojekt, som er økonomisk støttet af Sygesikring Danmark, men god kvalitetsforskning koster penge, og derfor rækker vi nu hånden ud til danskerne, fordi mange bække små…

Selv et lille bidrag kan have stor betydning for vores forskning, som kan få stor betydning for alle kvinders forståelse af sig selv og deres kroppe. Vi håber, at I vil være med til at bidrage – på forhånd tak!

Da donationerne går til uvildige forskningsprojekter, vil det ikke være muligt at få indflydelse på projekternes aktivitet eller få pengene retur.

Du kan til gengæld få fuld indsigt i regnskabet for de indsamlede donationer på siden her når projektet er afsluttet, ligesom resultaterne fra forskningen også præsenteres her.

ENHVER DONATION BETYDER NOGET!

På forhånd tak for at bidrage til en videnskabelig indsigt i overgangsalderens kompleksitet.

Hvorfor skal jeg bidrage?

Alle kvinder får menstruation i ungdomsårene og alle kvinder oplever ophør af menstruation (overgangsalderen).

Overgangsalderen er forbundet med øget risiko for en række hjerte-kar-sygdomme, men desværre findes der meget lidt forskning på området.

Forskningsprojektet KISO vil skabe ny vigtig viden omkring de forandringer der sker gennem overgangsalderen og vil have stor relevans både videnskabeligt og for alle kinder som før eller siden vil møde denne fase i livet.

Der findes cirka 40.000 danske kvinder per årgang omkring overgangsalderen, hvorfor lidt under en halv million danske kvinder enten lige har været, er eller snart vil være berørt af denne periode i livet.

Formålet med denne donationsbaserede indsamling er at give dig en mulighed for at bidrage økonomisk til at sikre kvalitetsforskning om kvinder i og omkring overgangsalderen. Fordi der er brug for det og fordi denne fase i livet har stor betydning for alle kvinder.

Forskningen

Konkret vil forskerne gennem en årrække undersøge funktionen af kvindernes hjerte, hjerne, blodårer og blod, fra før kvinderne træder ind i overgangsalderen og i op til 20 år derefter.

Derudover belyses via fokusgrupper, interviews og spørgeskema, hvordan overgangsalderens forandringer og fysiske aktivitet påvirker deres selvidentitet og oplevelse af kroppen.

Resultaterne fra projektet vil have afgørende betydning for forståelsen af, hvilke forandringer der sker i kroppen før, under og efter overgangsalderen, samt kortlægge hvilken betydning fysisk aktivitet har for forandringerne og oplevelsen heraf.

1Donationerne

  • 80% går direkte til forskning (herunder lønmidler til videnskabeligt personale, udstyr og analyseredskaber)
  • 20% går til at dække obligatorisk administration (herunder økonomisk styring, forsøgslokaler, elregningen osv.)